Gençler’de paşa Sefa’sı

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de paşa Sefa’sı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2021 01:54

Başkent ekibi, final niteliğindeki sınavın ilk yarısında tutuktu. 2. yarıda oyuna giren Sefa, 16 dakika içinde attığı iki golle takımını galibiyete taşıdı. Konuk takım son bölümde Hajradinovic ile penaltıdan faydalanamadı.

Haberin Devamı

Stat: Eryaman
Hakemler: Arda Kardeşler (**), Abdullah Bora Özkara (**), Mehmet Cem Hanoğlu(**)
Gençlerbirliği: Nordfeldt (****), Johansson (**), Arda (***), Mustafa Akbaş (*) (dk. 41 Diego **), H.İbrahim (**), Candeias (***) (dk. 90 Polomat), Soner (**), Motta (***), Murat (*) (dk. 46 Sefa ****), Ayite (**) (dk. 75 Mugni *), Lima (**)
Kasımpaşa: Ramazan (**), Koomson (*) (dk. 63 Varga *), Haddadi (**), Tosic (**), Drinkwater (*) (Dk. 63 Doğucan), Hadergjonaj (**), Sadiku (**), Hajradinovic (**), Aytaç (**), Yusuf (***) (dk. 86 Anıl), Thelin (**) (dk. 71 Koita)
Goller: dk. 60 ve 76 Sefa (Gençlerbirliği), dk. 66 Yusuf (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Ayite, Murat, Soner, Diego (Gençlerbirliği), Hadergjonaj (Kasımpaşa)

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 31. haftasının kritik maçında Kasımpaşa’yı 2-1 yenip, lige tutunma yolunda önemli bir adım attı. Geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek bir kıvılcım yakan kırmızı-siyahlılar, bu galibiyetin ardından maç fazlası ile son sıradan da kurtuldu.
11. dakikada Hadergjonaj, sağ kanattan kale sahasına ortasını yaptı. Topa dokunan Yusuf’un vuruşu direğin yanından auta gitti.
21. dakikada Yusuf, köşe atışını kullandı. Ön direkte Gençlerbirliği’nden Murat’ın ters kafa vuruşunda, meşin yuvarlağı kaleci Nordfeldt iki hamlede kurtardı.
24. dakikada hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında topla ceza yayının üzerine kadar gelen Soner’in vuruşunda, top direğin yanından dışarı çıktı.
35. dakikada Hadadi, topu ceza alanına yolladı. Penaltı noktasının gerisinden Hajradinovic’in yaptığı kafa vuruşunda, top kaleci Nordfeldt’in üzerine gitti.
37. dakikada Yusuf, ceza sahasına girerek topu gerideki arkadaşı Aytaç’a çıkardı. Bu futbolcunun yerden sert şutunu, Nordfeldt sağına uzanarak kontrol etti.
İlk yarı 0-0 sona erdi.

SEFA GİRİP SKORU DEĞİŞTİRDİ

52.dakikada Hajradinovic’in pasında, Yusuf, ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda, Nordfelt gole izin vermedi.
60. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Ayite, nefis bir pasla Candeias‘ı kaçırdı. Portekizli oyuncunun ceza sahasına bıraktığı topu şık bir vuruşla Sefa, ağlara gönderdi: 1-0.
66. dakikada skora denge geldi. Aytaç, solda Hadadi’yi topla buluşturdu. Bu oyuncunun yerden ortasını savunma seyredince, arka direkte Yusuf, tamamladı: 1-1.
76. dakikada Gençler yeniden öne geçti. Halil İbrahim, soldan akıp ön direğe ortaladı. Sefa, topu ağlara gönderip, takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1.
82. dakikada Kasımpaşa, Hajradinovic’in ayağından penaltıyı değerlendiremedi ve 2-1 sona erdi.

Haberin Devamı

NOTLAR:

Haberin Devamı

ÖNAL VE YAVUZ’A SAYGI DURUŞU

Karşılaşmadan önce, hayatını kaybeden eski milli futbolcu Erhan Önal ile eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve FIFA kokartlı eski hakem Bülent Yavuz için saygı duruşunda bulunuldu.
Kasımpaşa’yı konuk ettiği son 2 Süper Lig maçında gol atamayan, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan kırmızı-siyahlılar, bu kez kazanırken, lig tarihinde rakibine üst üste iki deplasman galibiyeti sevinci yaşatmadı.
Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup eden Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde ilk kez rakibine karşı lig dublesi yapmak için çıktığı sahayı, eli boş terketti.
Süper Lig’deki 11 maçlık galibiyet hasretine geçen haftaki Fenerbahçe maçında son veren Gençlerbirliği, bu sezon ikinci kez üst üste iki maç kazandı.
Gençlerbirliği, bu sezon Süper Lig’de çıktığı hiçbir deplasman maçında kalesini gole kapatamayan iki takımdan biri olan rakibi Kasımpaşa’nın bu zaafını ikinci yarıda iyi değerlendirdi.

KİLİDİ AÇAN PAS CANDEİAS’TAN

Gençlerbirliği, Süper Lig’e döndüğü 2019-2020 sezonundan bu yana ilk kez İstanbul takımlarını konuk ettiği bir maçı kazandı. Daha önceki maçlarda, 2 beraberlik ve 7 yenilgi almıştı.
2020-2021 Süper Lig sezonunun ilk 7 iç saha maçında 5 gole doğrudan katkı sağlayan Daniel Candeias (4 gol - 1 asist), 2021 takvim yılındaki gole katkısını 7. maçında yaptı. Portekizli oyuncu, skoru 1-0’a getiren golün pasını verip, kilidi açtı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özcan Bizati, İbrahim Üzülmez’den (Ocak 2016) bu yana Gençlerbirliği’nin başında çıktığı ilk iki Süper Lig maçını kazanan ilk teknik direktör oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!