Gençler’de düşüş sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de düşüş sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2022 22:06

Kımızı-siyahlılar, ilk yarıyı Gökhan Gül’ün penaltıdan attığı golle önde tamamladı. İkinci devreye etkili başlayan Manisa FK, üst üste bulduğu gollere karşılaşmadan galip ayrılmayı bildi.

Haberin Devamı

Stat: Manisa Mümin Özkasap
Hakemler: Mehmet Türkmen (**), Ferdi Karadoruk (**), Mert Bulut (**)
Manisa FK: Ömer (**), Muhammet (***), Sadi (**) (dk. 85 Veli), Landre (***), Özgür (***) (dk. 85 Yasin), Tabekou (***) (dk. 78 Diallo), Gakpa (***), Nizamettin (**), Hakan (*) (dk. 64 Sousa **), Erhan (**), Anıl (*) (dk. 46 Okan ***)
Gençlerbirliği: Ramazan (**), Metehan (**), Arda (**), Gökhan Gül (**) (dk. 88 Serdarcan), Muhammed (*), Barış (*) (dk. 88 Sallalich), Dmytro (**), Tshibola (*) (dk. 84 Baran), Musa (*) (dk. 46 Ömürcan *), Lima (*), Gökhan Altıparmak (*) (dk. 68 Belyaev *)
Goller: dk. 39 Gökhan Gül (penaltıdan), dk. 64 Erhan, dk. 75 Gakpa (penaltıdan), dk. 83 Okan (Manisa)
Sarı kartlar: Tabekou, Hakan (Manisa), Ramazan, Gökhan, Barış (Gençlerbirliği)

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, kritik maçta Manisa FK’ya deplasmanda 3-1 yenilip, 26 puanda kaldı.
Oyuna etkili başlayan ev sahibi takım ilk bölümde Anıl ile yakaladığı fırsatı değerlendiremedi.
23. dakikada gelişen Manisa FK atağında, Erhan’ın ceza alanı dışından attığı şut, Ramazan’dan sekti. Tabekou’dan önce savunma araya girip tehlikeyi savuşturdu.
Gençlerbirliği 33. dakikada gole çok yaklaştı. Barış’ın pasında, Lima ceza sahası içinde topla buluştu. Vuruşu savunmadan sekerken, kaleci Ömer topu uzaklaştırdı.
34. dakikada Anıl, çapraz pozisyonda kaleci Ramazan ile karşı karşıya kaldı. Yerden şutunu Ramazan önleyip, gole izin vermedi.
Gençlerbirliği 39. dakikada penaltı kazandı. Gökhan Gül’ün kullandığı serbest atışta, üst direkten dönen topu Arda tamamlamak üzere iken Hakan, topa eliyle müdahale etti. Hakemin verdiği penaltıyı Gökhan Gül ağlara gönderip, takımını devre arasına 1-0 önde taşıyan golü attı.

İKİNCİ YARIDA BASKIYI KIRAMADI

58. dakikada Manisa FK köşe atışı kazandı. Nizamettin’in ortası, kalabalık arasından geçip, yan direğe çarptı ve oyun alanına döndü.
64. dakikada Manisa FK beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta, Gakpa’nın pasını ceza alanında önünde bulan Erhan, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı.
75. dakikada bu kez Manisa FK penaltı kazandı. Özgar’ün ceza alanı içinde yerden ortası, Arda’nın elinden sekti. Hakem penaltı noktasını gösteriken, Gakpa topu ağalara yolladı: 2-1.
83. dakikada fark ikiye çıktı. Okan, rakibinden sıyrılıp ceza alanına girdi. Güzel vuruşu, uzak direğe çarpıp filelerle buluştu. 3-1.

Haberin Devamı

NOTLAR:

KALEYE RAMAZAN GEÇTİ

Gençlerbirliği’nde, maç öncesi yapılan son antrenmanda yaşanan çarpışma sonucu dirseğinde yırtık tespit edilen kaleci Übeyd Adıyaman, Manisa FK maçı kadrosundan çıkarıldı. Kritik müsabakada, tecrübeli Ramazan Köse kaleye geçti.
Gençlerbirliği, ilk yarıda 3-0 yenildiği rakibine yine kaybedip rövanşı alamazken, rakibi ile oynadığı ikinci maçı da yitirdi.

DUAYEN BAŞKANA DUYGUSAL ANMA

Gençlerbirliği kulübü, vefatının 5. yılında, Onursal Başkan İlhan Cavcav’ı sevgi, saygı ve özlemle andı.
Kulübün sosyal medya hesaplarından Cavcav anısına duygusal bir klip yayanlandı. İlhan Cavcav’ın başından geçen “tek krampon” hikayesinin anlatıldığı klipte, İlhan Cavcav’ın futbola olan tutkusuna vurgu yapılırken, Gençlerbirliği altyapısında yetişen sporculara da göndermede bulunuldu.
Kulüp resmi sitesinde yapılan açıklamada ise
“İlhan Cavcav, ömrünün yaklaşık 40 yılını verdiği Gençlerbirliği ile adı özleşmiş, Türk futboluna damga vurmuş duayen bir isimdi.
Aynı zamanda iyi de bir Ankaralı olan İlhan Cavcav, her zaman Ankara’nın gençlerine güvenmiş, Ankara’nın gençlerine yol açmış bir isim olarak tarihteki yerini aldı. Onun desteğiyle altyapıdan nice isimler ay yıldızlı formayı, nice isimler Gençlerbirliği formasını terletti. 100 yıla dayanan ömrü ile Türk futbol tarihinde müstesna bir yerde duran İlhan Cavcav, Gençlerbirliği tarihinde de şüphesiz apayrı bir yere her zaman sahip olacak. Onursal Başkanımızı, vefatının 5. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

GENÇLERBİRLİĞİ BİZE EMANETİDİR

Haberin Devamı

Gençlerbirliği başkanı Niyazi Akdaş, Asbaşkan Muammer Akyüz, kulüp Genel Müdürü Ergun Maraşlı ve beraberindekiler Cebeci Asri Mezarlığı’nda Onursal Başkan İlhan Cavcav’ı vefatının 5. yıl dönümünde andı.
Başkan Niyazi Akdaş, Cavcav için yaptığı konuşmada;
“Ülke futboluna büyük hizmetleri olan duayen başkanımızın ölümünün beşinci yılında anarken; bize bıraktığı emanete layık olmaya çalışıyoruz. Onun Gençlerbirliği sevgisi, bize bıraktığı en büyük emanettir, bu emanetin bilincindeyiz. Arkasında bıraktığı bu emanete sahip çıkacağız. Bilinmelidir ki, Gençlerbirliği geçmişi başarılarla dolu bir kulüptür. Camia olarak hep birlikte kenetlenip, bu kulübü yeniden Süper Lig’e çıkartmak bizim hedefimizdir. Değerli Başkanımız, ölümünüzün beşinci yılında sizi sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

KAPTANIN HATIRASINA ÇİKOLATA DAĞITILDI

Gençlerbirliği kulübü, geçen hafta Gölbaşı yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski takım kaptanlarından milli futbolcu Ahmet Çalık’ın anısına, Mehmet Hikmet Ayberk İlkokulu, Aziz Altıpınar Ortaokulu ve 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilere çikolata dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!