Gençler zorlu sınavda

Güncelleme Tarihi:

Gençler zorlu sınavda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2020 00:51

Başkent ekibi, geride kalan sezon Beştepe’de görev yapan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun çalıştırdığı ekibe rakip olacak. İki takım arasında Süper Ligde oynanan 4 maçta Şimşekler henüz galibiyet alamadı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 6. haftasında bugün deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Yeni Malatya Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Halis Özkahya yönetecek. Gençlerbirliği, bu sezon oynadığı 4 maçta 4 puan topladı.
Geçen hafta sahasında Yukatel Denizlispor’a yenilen Mert Nobre yönetimindeki başkent ekibi, bu mağlubiyeti Malatya deplasmanında telafi etmeye çalışacak. Başkent temsilcisi, geride kalan sezon Beştepe’de görev yapan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun çalıştırdığı ekibe rakip olacak. Kırmızı-siyahlı ekipte, Giovanni Sio, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Gençler zorlu sınavda


DEPLASMANDA GOL ATARSA KAZANIYOR

Gençlerbirliği ile oynadığı 4 Süper Lig maçını da kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (2 galibiyet - 2 beraberlik), lig tarihinde 5’ten fazla karşılaştığı her rakibinden en az bir mağlubiyet aldı.
Gençlerbirliği’nin Süper Lig tarihinde henüz mağlup edemediği tek rakibi Yeni Malatyaspor (2 beraberlik - 2 yenilgi)
Son iki sezonda da Süper Lig’de mücadele eden takımlar arasında 2020 takvim yılında iç sahada en az puan toplayan ekip Yeni Malatyaspor (9 maç; 2 galibiyet - 3 beraberlik - 6 yenilgi)
Süper Lig’de çıktığı son 9 deplasmanın altısında gol atamayan Gençlerbirliği (1 beraberlik - 5 yenilgi), fileleri havalandırdığı üç karşılaşmadan galip ayrıldı (1-0, Beşiktaş, 3-1 Göztepe, 1-0 Alanyaspor karşılaşmaları)
Süper Lig’in ilk 5 haftasında en fazla isabetli orta yapan takım Yeni Malatyaspor (35). Gençlerbirliği (14) ise bu alanda Hatayspor’un (5) ardından en düşük sayıya sahip ekip konumunda. İki takım da şu ana kadar yaptığı isabetli ortalar sonucunda birer gol bulabildi.

DENEYİMLİ STANCU BİR ADIM UZAKTA

Geride kalan 5 haftada Süper Lig’in maç başına en fazla hava topu kazanan takımı (18.8; Yeni Malatyaspor) ile en az hava topu kazanan ekibi (9.5; Gençlerbirliği) bu maçta karşı karşıya geliyor.
Yeni Malatyaspor sol beki Karim Hafez, Süper Lig kariyerindeki 5 asistin dördünü iç saha karşılaşmalarında kaydetti.
Bu sezon Yeni Malatyaspor’un akan oyunda attığı tek Süper Lig golünü Benjamin Tetteh kaydetti (Antalyaspor)
Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de attığı son 4 golün ikisine doğrudan katkı sağlayan Daniel Candeias, geçen sezondan bu yana yaptığı 9 gol katkısının 8’ini deplasmanda kaydetti (3 gol - 5 asist)
Bu alanda detaylı istatistik tutulmaya başlanan 2014/2015’ten bu yana ilk kez penaltı kaçıran Bogdan Stancu (8/9), Gençlerbirliği formasıyla 50. Süper Lig golüne ulaşan üçüncü yabancı oyuncu olmaktan bir gol uzakta (49; diğerleri Andre Kona ve Souleymane Youla)

Kadrolar:

Yeni Malatyaspor:

Haberin Devamı

Damlu
Zeki
Acquah
Semih
Dos Santos
Erkan
Hadebe
Tetteh
Ahmed Ildız
Olcay
Fofana

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Gençlerbirliği:

Nordfeld
Johansonn
Toure
Diego
Polomat
Candeias
Berat
Piris
Furman
Ayite
Stancu

Teknik Direktör: Mert Nobre

Stat: Yeni Malatya
Saat: 13.30
Hakem: Halis Özkahya
Yayın: Bein Sports

Gençler zorlu sınavda


BEŞTEPE HAVASI GERİLİYOR

Gençlerbirliği ile Denizlispor arasında Eryaman Stadı’nda oynanan maçta, kırmızı-siyahlı ekibin yöneticisi Arif Ölmez’in, listede isminin yer almadığı başkan Murat Cavcav’ın bulunduğu locaya, zorla girme girişimiyle başlayan gerginlik büyüyor.
Beştepe’de, Ölmez’in bu davranışı sonrası kulüp disiplin kuruluna sevki görüşü gündeme gelirken, yönetimdeki bazı isimler, Arif Ölmez’in istifaya ikna edilmesi için kendisiyle konuşma yapılmasını önerdi.
Görüşmede, Arif Ölmez’in istifayı düşünmediğini ilettiği ve toplanması için bir süre önce karar alınan olağanüstü genel kurulda başkan adayı olmayı planladığını aktardığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!