Gençler zorlu dönemeçte

Güncelleme Tarihi:

Gençler zorlu dönemeçte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 01:25

Fatih Karagümrük yenilgisini telafi etmeyi amaçlayan Başkent ekibi, kritik müsabakaya önemli eksiklerle çıkacak. Gürsel Aksel Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak maçı, hakem Burak Şeker yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 20. haftasında bugün Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak. Gürsel Aksel Stadı’ndaki saat 16.00’da başlayacak maçı hakem Burak Şeker yönetecek.
Süper Ligde 6 maç aradan sonra İttifak Holding Konyaspor’u deplasmanda 3-2 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, 22 puan ve averajla 14. sırada yer alıyor. Ligde son 2 maçında puan elde edemeyen Gençlerbirliği ise 19 puanla 17. durumda bulunuyor. Başkent ekibi, kendi sahasında Fatih Karagümrük karşısında aldığı 3-1’lik yenilgiyi, bu karşılaşmada telafi edip, 20 puan barajını geçmeyi ve rakibini yakalamayı hedefliyor.
Göztepe’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif olan bir oyuncunun karantinası sürerken, Alpaslan Öztürk’ün sakatlığı da devam ediyor. Göztepe, 3 maçtır evinde kazanamazken, Gençlerbirliği de 3 maçtır deplasmanda galip gelemiyor.

FORVET VE KANAT OYUNCULARI YOK

Gençlerbirliği cephesinde ise işler daha da karışık. Sakat ve cezalar nedeniyle, kırmızı-siyahlılar kadro kurmakta zorluk yaşıyor. Forvet oyuncularından Bogdan Stancu’nun uzun süredir sakatlığı devam ediyor. Giovanni Sio ise eşi doğum yapacağı için izin alarak Fransa’ya gitti. Fatih Karagümrük maçında, sezondaki 4. sarı kartlarını gören; Daniel Candeias, Arda Kızıldağ ve Sefa Yılmaz, cezalı oldukları için forma giyemeyecek. Bir başka sakat oyuncu Floyd Ayite de zorlu müsabakada takımdaki yerini alamayacak. Bu, Gençlerbirliği’nin forvet ve kanatta oynayan isimlerden yoksun şekilde Göztepe karşısına çıkacağı anlamına geliyor. Kaleci Nordfeld ile sağ kanat savunucusu Johansson’un takımdaki yerlerini almaları bekleniyor.

KİM OYNARSA GÖREVİNİ İYİ YAPAR

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, önemli bir maça çıkacaklarını belirtip, şunları söyledi:
“Karagümrük maçının ikinci yarısında iyi oynadık ancak hakem kararlarına takıldık. Son dönemde sakat, cezalı ve covid’ten dolayı bir çok maçta farklı kadrolarla mücadele ettik. Göztepe maçına da yine farklı bir kadro ile çıkacağız. Gençlerbirliği’nde kim oynarsa oynasın, görevini en iyi şekilde yapmak için çalışır. Genç oyuncularımızın da kendini göstermek için ellerine geçen bu fırsatları iyi değerlendireceklerine inanıyorum. Kazanmak ve camiamızı mutlu etmek için 90 dakika savaşmamız gerekiyor. Bu takımın, bunu yapacak güve ve enerjiye sahip olduğunu biliyorum. Maçlar, kağıt üzerinde değil, sahadaki mücadele sonunda kazanılıyor.”

SÜPER LİG’DE 35. KEZ RAKİPLER

Gençlerbirliği ile Göztepe Süper Lig’de 35. kez karşılaşacak. Bugüne kadar oynanan 34 maçta, Göztepe 13, Gençlerbirliği 10 galibiyet aldı, 11 maç berabere tamamlandı. Bu müsabakalarda, Gençlerbirliği 42 gol atarken, kalesinde 39 gol gördü.
Kırmızı-siyahlılar, İzmir’deki karşılaşmalarda; 3 galibiyet, 8 yenilgi ve 6 beraberlik alırken, 18 gol atıp, kalesinde 20 gol gördü. Geride kalan sezon oynanan maçlarda, Gençlerbirliği hem Ankara hem de İzmir’de rakibini 3-1’lik skorla yendi. Bu maç öncesinde, Göztepe’de; Ndiaye 4, Halil ve Soner ise 3’er golle öne çıkan isimler. Gençlerbirliği cephesinde ise sahaya çıkacak isimler arasında en fazla golü atan Motta. Paraguaylı oyuncunun, üç golü de penaltıdan geldi. Takımda en fazla golü bulunan Candeias (4) cezası nedeni ile forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

FURMAN’A 3 TALİP

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin sezon başında Polonya’nın Wisla Plock takımından transfer ettiği Dominik Furman’ın 3 kulüpten teklif aldığı ifade edildi. Polonya basınında yer alan haberlerde bu sezon Gençlerbirliği’nde bekleneni veremeyen Furman’a ülkesinden Legia Varşova ile Hırvatistan ve Macaristan’dan teklifler geldiği belirtildi. Bu sezon Gençlerbirliği’nde toplam 15 maçta forma giyen Furman 2 asist yaptı. Furman’ın Polonya basınına, kulüpte ekonomik sıkıntılar yaşandığını ve bu nedenle ayrılmak istediğini söylediği ileri sürüldü.

Kadrolar:

Göztepe:

İRFAN CAN
MURAT
TAROUCO
MIHOJEVIC
BERKAN EMİR
TRIPIC
OBINNA
SONER
ZULJ
HALİL
NDIAYE

Teknik Sorumlu: İlhan Şahin

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

NORDFELD
JOHANSSON
TOURE
DİEGO
POLAMAT
MUSTAFA
SONER
MURAT
MOTTA
RAHMETULLAH
GÖKHAN

Teknik Direktör: Mustafa Kaplan

Stat: Gürsel Aksel
Hakem: Burak Şeker
Saat: 16.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!