Gençler rampanın başında

Güncelleme Tarihi:

Gençler rampanın başında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2019 09:11

Başkent ekibi; 5 haftalık süreçte; Denizlispor, Kayserispor ve Malatyaspor ile kendi sahasında, Konyaspor ve Kasımpaşa ile de deplasmanda karşılaşacak. Takımın bu maçlardaki performansı, devre arasına kadarki puan stratejisinde belirleyici olacak.

Haberin Devamı

Süper Ligin. 8. haftasında Antalyaspor’u 6-0 yenerek, sezondaki ilk galibiyetini alan ve eksi olan averajınını da sıfırlayan Gençlerbirliği, 5 haftalık süreçte, ağırlıkla rakipleriyle karşılaşacak. Bir yıl aranın ardından yeniden döndüğü Süper Ligde, geride kalan 8 haftada; bir galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan kırmızı-siyahlılar, 6 puan topladı. Başkent ekibi, bu dönemde ligin tepesinde yer alan; Alanyaspor, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Galatasaray ile karşılaşırken, bu rakiplerinden, Medipol Başakşehir’e yenildi, diğerleri ile berabere kaldı. Şimşekler, Başkent derbisinde de Ankaragücü’ne kaybetti. Gençlerbirliği diğer iki yenilgiyi ise Çaykur Rizespor ve Gaziantep Futbol Kulüpleri karşısında yaşadı. Tek galibiyet, Antalya deplasmanında geldi. Kırmızı-siyahlılar, lige kötü bir giriş yaptığından, tüm maçlara çıkarken, sıralamada üstünde bulunan takımlara karşı mücadele etti.

12-13 PUAN DÜZLÜĞE ÇIKARIR

Gençlerbirliği, 5 maçlık yeni dönemde ise hem puan hem de konum olarak kendisine yakın 4 ekiple karşılaşacak. (Malatyaspor hariç) Kırmızı-siyahlılar, 5 haftalık süreçte; Yukatel Denizlispor, Kayserispor ve Evkur Yeni Malatyaspor ile kendi sahasında, Konyaspor ve Kasımpaşa ile de deplasmanda karşılaşacak. Bu ekiplerden, Denizlispor ve Kasımpaşa düşüşte, Kayserispor ise son sırada. Konyaspor klasik yapısını korurken, çıkıştaki takım Malatyaspor olarak görülüyor. Takımın bu maçlardaki performansı, devre arasına kadar ki puan stratejisinde belirleyici olacak.

Haberin Devamı

RAKİBE GÖRE SİSTEM

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Kasım ayındaki milli ara öncesi biri kupada olmak üzere 4 maç oynayacaklarını hatırlatarak, “Bizim için lig önemli. Sezona iyi başlayan takımlar var ama onlar şimdi düşüşe geçti. Biz de Gençlerbirliği olarak çıkışa geçtik” diye konuştu. Denizlispor maçını kazanmaları gerektiğinin altını çizen Kaplan, şunları söyledi: “Taraftarlarımızı bundan sonra daha çok mutlu etmek istiyoruz. Bazı oyuncularımızı farklı yerlerde kullanmak istiyoruz. Her rakibe göre farklı bir oyun anlayışımız var. Antalyaspor maçının ilk 20 dakikasında iyi baskı kurduk. Galibiyetin ardından takımın üzerindeki baskı kalktı. Oyuncularımız kaybettiğimiz, berabere kaldığımız maçlarda da öz güvenli oynuyorlardı. Çünkü oyuncularımızın geldiği yerler, oynadığı takımlar belli, profesyonellikleri ortada. Galatasaray ve Trabzonspor maçlarını da kazanabilirdik. Elimizde Sessegnon gibi içerde bütün dengeleri kuran kaliteli takım kaptanımız var. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!