Gençler puanı kaptı

Güncelleme Tarihi:

Gençler puanı kaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 00:54

Süper Lig’de tehlike sınırında yer alan Başkent ekibi, oyunun başında Skoda’nın golüne engel olamadı. İkinci yarıya 3 oyuncu değişikliği yaparak çıkan Şimşekler, Soner’in golü ile skoru eşitledi.

Haberin Devamı

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Suat Arslanboğa (**), Alpaslan Dedeş (**), İsmail Şencan (**)
Çaykur Rizespor: Gökhan (**), Moroziuk (***), Talbi (**), Meriah (**), İsmail (**) (dk. 83 Alberk *), Donsah (**) (dk. 76 Kemal *), Tunay (**), Baiano (**), Samudio (**), Fernando (**) (dk. 83 Michalak *), Skoda (***)
Gençlerbirliği: Nordfeldt (***), Arda (***), Toure (**), Diego (*) (Dk. 46 Murat **), Polomat (**), Candeias (**), Motta (**), Soner (***) (dk. 90 Mustafa Seyhan), Furman (*)(Dk. 46 Mustafa Çeçenoğlu **), Sefa (**) (dk. 79 İlker *), Sio (*) (dk. 46 Rahmetullah **)
Goller: Dk. 8 Skoda (Çaykur Rizespor), Dk. 64 Soner (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Meriah, Fernando, Talbi, Tunay, Selim (Ç. Rizespor) Sefa, Murat, Arda, Zargo, Polomat (Gençlerbirliği)

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Ligin 16. haftasında, Çaykur Rizespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak, haftayı bir puanla kapadı.
8. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. 2 rakibini çalımlayan Moruziuk’un ceza sahası içinden attığı şut savunmadan sekip, Skoda’nın önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu, şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.
18. dakikada Moruziuk defansın arkasına uzun bir pas yolladı. Hareketlenen Skoda’nın ceza sahası içinden attığı şutu, kaleci Nordfeldt, ayakları ile önledi.
32. dakikada, Tunay’ın kaleye gitmekte olan şutunu Arda çıkardı.
37. dakikada Moroziuk’un pasına, iyi yükselen Skoda’nın kafa vuruşu auta çıktı ve ilk yarı 1-0 kapandı.

FARKLI BİR ANLAYIŞA DÖNDÜ

Gençlerbirliği, oyuncu değişiklikleri ile ikinci yarıda farklı bir anlayışa döndü.
54. dakikada Candeias’ın, şutunu kaleci Gökhan kornene gönderdi.
62. dakikada Skoda ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem penaltı kararını VAR’dan gelen uyarı ile iptal etti.
64. dakikada Sefa son çizgiden ortaladı. Soner kale alanı içinde topu ağlara yolladı: 1-1.
81. dakikada Candeias’ın şutu yan ağlarda kalırken, 86. dakikada Murat’ın ağlara gitmekte olan topunu Talbi çizgi üzerinden çıkardı ve maç 1-1 sona erdi.

Notlar:

YEDEKLERİN TAMAMI YERLİ

Gençlerbirliği, Rize deplasmanında kritik maça çıkarken yedek kulübesinde görev bekleyen oyuncuların tümünün yerli olması dikkati çekti. Bu oyuncuların 8’i alt yapıdan yetişen isimler olurken, diğerleri bu sezon başında takıma katılan Murat Yıldırım ve Mustafa Çeçenoğlu’ydu. Kırmızı-siyahlılarda zorlu müsabakada; sakatlık ve covid-19 nedeni ile Johansson, Ömürcan, Halil İbrahim, Berat, Stancu ve Ayite görev yapamadı. Diego ve Soner ise yeniden takıma döndü.

RAKİP BU KEZ SEVİNEMEDİ

Gençlerbirliği, konuk olduğu son 2 Süper Lig maçında Çaykur Rizespor’a kaybederken bu kez yenilmedi. Başkent temsilcisi, rakibine lig tarihinde dış sahada üst üste 3 kez mağlup olmadı.
Evinde oynadığı son 5 Süper Lig maçının 4’ünü kazanan Çaykur Rizespor’a bir çelme de Gençler’den geldi.
Kırmızı-siyahlılar, bu sezon ilk kez bir deplasman maçından beraberlikle döndü. Diğer 7 Süper Lig maçının 5’ini kaybeden Gençlerbirliği, iki galibiyetini de gol yemediği iki karşılaşmada almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!