Gençler madde bağımlılığına en çok çevreden etkileniyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler madde bağımlılığına en çok çevreden etkileniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 16:57

Gençler madde bağımlılığına en çok çevreden etkileniyor

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT(Ankara), (DHA)- AKYURT Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akyurt'ta madde bağımlılığına karşı bilgilendirme konferansı düzenlendi. Çocukların ve gençlerin uyuşturucu madde kullanımında en çok çevreden etkilendikleri belirtildi.
Halk Eğitim Merkezi (HEM) Toplantı Salonu'ndaki konferansa Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü, Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü de katıdı.
Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Özellikle son yıllarda toplumumuzun en zorlandığı konu madde kullanımıdır. Her geçen gün madde kullanmaya başlama yaşının daha da aşağılara indiği bir dönemde bunun mücadelesi, her bir çocuğun ailesiyle, okuluyla kendisiyle ve el birliğiyle çözülecek bir konu. Maalesef toplumumuzun değer yargıları her geçen gün çok daha kötü duruma doğru gidiyor. Gençlerin idol olarak gördüğü insanların birçoğu uyuşturucu kullanıyor. Göz önünde bulunan ünlüler düzelmediği sürece, gençlerimizi uyuşturucudan kurtarma şansımız azalıyor. Biz Akyurt Belediyesi olarak Belediye Meclisimizde almış olduğumuz karar uyarınca ilçemizdeki madde bağımlısı gençlerin tedavi masraflarının Belediyemiz tarafından karşılanmasını sağladık. Bugüne kadar 5 gencimizi de bu illetten kurtardık. Devletimizin de bu umutsuz gidişe karşı daha etkin önlemler alması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç Dr. Ahmet Gül İSE konferansta çocukların ve gençlerin uyuşturucu madde kullanımında en çok çevreden etkilendiklerini, mevcut çevrenin değiştirilerek madde bağımlılığının azaltılabileceğini ve dış görünüşüyle bazı insanların madde bağımlısı olduğunun anlaşılabileceğini anlattı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!