Gençler hırçınlaştı

Güncelleme Tarihi:

Gençler hırçınlaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2021 22:56

Başkent ekibi, yeni futbol mevsiminde 11 maça çıkarken, oyuncular bu dönemde 36 sarı, bir de kırmızı kart gördü. Son olarak, Ankara Keçiörengücü ile oynanan başkent derbisinde hakem, Gençlerbirliği’nden 5 oyuncuya sarı kart gösterdi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Futbol Ligi’nde 12 hafta geride kalırken, milli maçlar nedeniyle verilen araya, topladığı 14 puanla, 12. basamakta giren Gençlerbirliği, bu sezon sergilediği hırçınlığıyla öne çıktı. Geçmiş sezonlarda, tribünlerde olduğu gibi saha içinde de sakin kalan kırmızı-siyahlılar, bu sezon farklı bir grafik çiziyor. Başkent ekibi, 12 hafta sonunda TFF 1. Lig’de en çok kart gören takım oldu. Bir maçı bay geçen kırmızı-siyahlı ekibin oyuncuları, oynadıkları 11 maçta; 36 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Gençlerbirliği’nde son 2 haftada 11 futbolcuya sarı kart çıktı.
Gençlerbirliği’ni 34 kartla (32 sarı + 2 kırmızı kartla) Kocaelispor takip ederken, 33’er kartlı Manisa FK (32 sarı + 1 kırmızı kart), Bereket Sigorta Ümraniyespor (29 sarı + 4 kırmızı kart) ve Altınordu takımları (29 sarı + 4 kırmız karta) üçüncü sırayı paylaştı.

SON DÖNEMDE KART SAYILARI ARTTI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde kart görme sıklığı son haftalarda artış gösteriyor. İlk 6 maçında 14 sarı kart gören Gençlerbirliği, sonraki 5 maçında 22 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Gençlerbirliği, son 3 maçında ise tam 15 sarı kart görerek maç başına 5 kart ortalaması ile oynadı.
Geçmiş sezonlarda, Süper Lig’de uygulanan ‘Fair-play sıralaması’nda üst sıralarda yer eden Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’nda 2-0 kaybedilen İstanbulspor maçında 6 sarı kart görerek, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten 4 bin 500 TL para cezası aldı.
Gençlerbirliği oyuncuları, sarı kartların 21’ini yaptıkları fauller, 12’si hakeme itiraz ve 3’ünü de zaman geçirme gerekçesiyle gördü. Ömürcan Artan 4 sarı, Tshibola ise 3 sarı ve 1 kırmızı kartla en çok kart gören isimler oldu.
Gençlerbirliği’nde, Keçiörengücü ile oynanan derbi maçının ardından, sağ bek Ömürcan Artan cezalı duruma düştü. Başkent temsilcisinde, 13. haftada oynanacak Tuzlaspor maçı öncesinde; Aksel Aktaş, Tshibola, Arda Kızıldağ ve Sandro Lima da 3’er sarı kartla ceza sınırında bulunuyor.

ELEKE’DEN TAKIMA MORAL

TFF 1. Lig’in 12. haftasındaki derbide, Ankara Keçiörengücü’ne 2-0 yenilen Gençlerbirliği’nde milli araya yüzler asık şekilde girilirken, kırmızı-siyahlı ekibin son haftalardaki suskun golcüsü Blessing Eleke, takım arkadaşlarına sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile moral vermeye çalıştı.
Takım olarak her şeyi değiştirebileceklerine inandığını belirten Eleke, şu ifadeleri paylaştı:
“Keçiörengücü maçında neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim için iyi bir maç olmadı ancak ailece birlikte çalışarak ve takım olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak her şeyi değiştirebiliriz. Çünkü hep birlikte kulübe daha fazla galibiyet getirebileceğimize inanıyorum.”
Gençlerbirliği, önceki hafta da kendi sahasında İstanbulspor’a kaybetmişti. Kırmızı-siyahlılar, aranın ardından Tuzlaspor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

BÜYÜK ÖNDERE ANMA TÖRENİ

Gençlerbirliği ve Hacettepe, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla saat 09.05’te Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde anma töreni düzenledi.
Gençlerbirliği Kulübünden yapılan açıklamada, İlhan Cavcav Tesisleri’ndeki anma törenine ilişkin, “Hacettepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, teknik ekibi ve futbolcularının yanı sıra Gençlerbirliği ve Hacettepe Spor’un personellerinin yer aldığı törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından tören, İstiklal Marşı ile sona erdi” ifadeleri kullanıldı.

HACETTEPE’DE BÖLÜKBAŞI DÖNEMİ

TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Hacettepe’de teknik direktörlük görevine Murat Bölükbaşı getirildi. Hafta sonunda oynadığı maçta Beyoğlu Yeni Çarşı FK ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldıktan sonra Teknik Direktör Muharrem Uğur ile yollarını ayıran mor-beyazlılar, takımı Bölükbaşı’na emanet eti.
52 yaşındaki Murat Bölükbaşı, teknik adamlık kariyerinde; Siirtspor, Vanspor, Kızılcahamamspor, Sakaryaspor, Sandıklıspor, Gölbaşı, Maltepe, Payasspor, Batman Petrolspor gibi takımlarda görev yaptı.
Hacettepe, ligde gride kalan 11 haftada topladığı 8 puanla 16. basamakta bulunuyor. Mor-beyazlılar, ligin 12. haftasında deplasmanda Kuşadasıspor ile 13 Kasım’da karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!