Gençler ateşle oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler ateşle oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2020 01:19

Başkent ekibinde; başkan, yönetim ve teknik kadro, ligde kalmak için 2 galibiyetin yeteceği inancında. Hafta sonu deplasmanda Malatyaspor’a konuk olacak Şimşekler, kritik süreçte, 32 ve 33. haftada üst üste dış sahada oynayacak.

Haberin Devamı

Süper Lig’de son iki maçını kaybeden Gençlerbirliği’nin küme düşme hattıyla arasındaki puan farkı 3’e düştü.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle lige verilen aranın ardından çıktığı ilk maçta konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor’u 2-1 yenen Gençlerbirliği, ardından oynadığı iki karşılaşmayı da kaybetti.
Ligin 28. haftasında küme düşme hattındaki Hes Kablo Kayserispor’a deplasmanda 2-0 mağlup olarak alt sıralarla bağını koparamayan başkent temsilcisi, 29. haftanın kapanış maçında Kasımpaşa’yı ağırladı.
Kazanan takımın son 5 haftaya daha rahat pozisyonda gireceği karşılaşmadan da 2-0’lık yenilgiyle ayrılan Gençlerbirliği, 31 puanda kaldı.
Süper Lig’de 13. sırada yer alan Gençlerbirliği ile 16. sıradaki Hes Kablo Kayserispor arasında sadece 3 puan fark bulunuyor.

SON 6 HAFTADA BİR KEZ KAZANDI

Ligde son 6 haftada birer galibiyet ve beraberlik ile 4 mağlubiyet alan başkent ekibi, küme düşme tehlikesini daha yakından hissetmeye başladı.
Kırmızı-siyahlı ekip, 30. hafta mücadelesinde 28 puanı bulunan BtcTurk Yeni Malatyaspor ile deplasmanda kritik bir maça çıkacak.
31. haftada başkentte Fenerbahçe ile karşılaşacak Gençlerbirliği, ardından Göztepe ve Demir Grup Sivasspor’a konuk olacak.
Gençlerbirliği, sezonu sahasında Beşiktaş ile oynayacağı karşılaşmayla tamamlayacak.

İSTATİSTİKLER DE TERSE DÖNDÜ

Gençlerbirliği, Süper Lig tarihinde en az karşılaştığı 22 takım arasında yer alan ve en az mağlup olduğu rakibi Kasımpaşa’ya 2-0 kaybederken, son dönemdeki istatistiki üstünlüğüne de nokta koydu. (7/30) Kırmızı-siyahlılar, önceki günkü maça kadar, rakibiyle oynadığı son 5 maçta, 4 kez kazanırken, bir kez de berabere kalmıştı. 6. karşılaşmadan galip ayrılan konuk ekip, ilk yarıdaki yenilginin de rövanşını aldı.
Gençlerbirliği’ne konuk olduğu son 4 Süper Lig maçını kazanamayan Kasımpaşa (1 beraberlik - 3 yenilgi) son üç karşılaşmada gol sevinci yaşayamamıştı. Bu zinciri, 2 gollü galibiyetle kırdı.
Sahasında oynadığı son 9 Süper Lig maçının 5’ini kazanan Gençlerbirliği, ikinci kez kaybedip, en kritik mağlubiyetlerden birini aldı.
Süper Lig’de oynadığı son 4 maçı kazanan Kasımpaşa, aldığı bu galibiyetle, kulüp tarihinin en uzun serisini yeniledi.
Süper Lig’de oynadığı 29 maçın 14’ünü kaybeden Gençlerbirliği, lig tarihinde 28. haftalar itibarıyla en fazla 14 mağlubiyet almıştı (1987/1988, 2000/2001, 2007/2008)
Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig kariyerinde en fazla mağlup ettiği (7) ve en fazla gol sevinci yaşadığı (20) rakibi Kasımpaşa karşısında bu kez kaybetti.

Gençler ateşle oynuyor


ÇÖZÜM BULMAK ZORUNDAYIZ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin iki golcüsü Sio ve Stancu, 2-0 kaybedilen Kasımpaşa maçının ardından yaptıkları açıklamalarda, takım olarak iyi oynamadıklarını söyledi..
Sio, “Hedefimiz kazanmaktı. Kasımpaşa hem ofansta hem de defansta çok sağlam durdu. Benim 2 tane pozisyonum vardı. Atsam daha farklı olabilirdi. Bu maçı değerlendirip, önümüzdeki müsabakaya hazırlanacağız” dedi.
Rumen golcü Stancu ise sahada hiçbir şey yapmadıklarını dile getirerek, “Daha önce konuştuğumuz gibi oynayamadık. Buna çözüm bulacağız. Bazı maçlar istediğiniz topları alamayabilirsiniz. Acilen kazanmaya başlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Gençler ateşle oynuyor


MEDYANIN TESTLERİ ÇIKMADI

Haberin Devamı

Gençlerblirği-Kasımpaşa arasında oynanan müsabakayı, koronavirüs test sonuçları çıkmayan basın mensupları, maça akredite oldukları halde takip edemedi.
Futbol Federasyonunun talimatı gereği, müsabakalardan 2 gün önce koronavirüs testi yaptırılması gerekiyor. Test sonuçları negatif çıkan basın mensupları maçları takip edebiliyor. Gençlerbirliği-Kasımpaşa maçında ise yaptırdıkları testlerin sonuçları çıkmayan medya çalışanları stada alınmadı.
Mücadeleyi, Osmanlıspor-Erzurumspor maçı için teste giren ve testleri negatif çıkan 2 foto muhabiri ve 1 muhabir olmak üzere toplam 3 basın mensubu takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!