Genç sporcular fabrikada yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Genç sporcular fabrikada yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2020 00:35

Başkent’te, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi iş birliğinde, ‘Olimpik Sporcu Fabrikası’ hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile gerçekleştirdikleri toplantıda, ilçede spor tesisleri yapılmasına karar verildiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı şöyle konuştu:
"Sayın Bakanımız bu projeyi dile getirerek, 'Altındağ'da başlayacak bu çalışmayı bütün Türkiye'de yaygınlaştıralım' ifadesinde bulundu. Adeta bir fabrika gibi çalışacak bu tesiste, gençlerimizin hangi spor dallarına yatkın olduklarını tespit edip, sonra onları antrenman imkânlarıyla hocalarıyla buluşturacağız. Çeşitli spor aktivitelerinin aynı anda yapılabileceği büyük bir tesisi inşallah Altındağ'da hayata geçireceğiz. Projelendirme çalışmaları tamamlanan, ihale süreci de ilerleyen günlerde başlayacak olan tesis bir yıl içerisinde inşaatı tamamlanarak hizmete açılacak. Tesis, olimpiyatlara hazırlanan sporculara yönelik bütün imkânları içinde barındıracak. Okçuluktan tutun da tekvando, güreş de dahil olmak üzere çok farklı branşlarda çocuklarımız yetişebilecek. Bizleri uluslararası müsabakalarda temsil edecek, olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırabilecek branşlarındaki sporcular için bu projenin ve tesisin çok imkânlar sunacağına inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!