Geleneksel sanatlar şölende sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel sanatlar şölende sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2019 14:40

Altındağ Belediyesi tarafından, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak amacıyla düzenlenen Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni, Altınköy Açık Hava Müzesi’nde başladı.

Haberin Devamı

Şölen kapsamında, Türkiye’nin farklı illerinden Başkent’e gelen ustalar bakır işleme, halı dokuma, çini, ebru, taş baskı gibi geleneksel el sanatlarını icra ediyor. Ev sahipliğini Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın yaptığı şölene, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve çok sayıda misafir katıldı. Başkan Balcı, kurulan 31 adet standı Baran ile birlikte tek tek inceledi. Altındağ’da benzer etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Balcı, “Her zaman sanatçıların ve zanaatkârların yanında olacağız. Misafirlerimiz, ustalarımızın canlı performanslarını burada 10 gün boyunca izleyebilecek. Tüm Ankaralıları Altınköy’e bekliyorum” dedi. Şölen, 1 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Geleneksel sanatlar şölende sergileniyor


62 YILDIR ÜRETİYOR

Haberin Devamı

Şölene katılan geleneksel el sanatı ustalarından Sabri Özşahin, Sakarya’dan geldiğini ve 62 yıldır kaşık ustalığı yaptığını anlattı. Özşahin “Bu kaşıkları elde yapan son kuşağız. Yeni nesil elde yapmaya uğraşmıyor” dedi. Şölene Eskişehir’den katılan Özlem Çopur da 15 yıldır ebru sanatını icra ettiğini söyleyerek, “Geleneksel Türk el sanatını gelecek kuşaklara aktarmak için mümkün olduğunca çalışıyorum” diye konuştu.

Geleneksel sanatlar şölende sergileniyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!