Geleceğin mucitleri kütüphanede

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin mucitleri kütüphanede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2021 15:54

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen atölye etkinlikleri, geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşturuyor. Kütüphanenin Eğitim Merkezi ve Atölyeler Koordinatörü Ayhan Bozkurt, “Biz çocukların bilim ve teknolojiyi deneyimlemelerini, kafalarında bir ışık yakmayı amaçlıyoruz. Bir yeteneği varsa oraya yönelebilir, belki küçük mucitler çıkacaktır” diyor.

Haberin Devamı

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Eğitim Merkezi’nin ‘Keşif’, ‘Tasarım ve Üretim’ ile ‘Teknoloji’ atölyelerinde, 5-17 yaş arasındaki çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgi ve merakını arttıracak etkinlikler düzenleniyor. Kurulumu TÜBİTAK tarafından yapılan, eğitim içerikleri ise alanında uzman akademisyenlerce hazırlanan atölyelerde, robotik kodlama, mobil uygulama, ahşap tasarımı, geometrik şekillerle üç boyutlu piramit ve prizma yapımı gibi tasarım ve modelleme ile elektronik programlamaya yönelik etkinlikler yer alıyor. COVID-19 salgını nedeniyle az sayıda katılımcıyla düzenlenen etkinliklerle, çocukların bilim ve teknolojiye olan merakını arttırmak, bilimsel kavramları keşfetmelerini ve gündelik yaşamda karşılaştıkları problemlere çözüm üretebilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Geleceğin mucitleri kütüphanede

ÇOCUKLAR BİLİMSEL DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENİYOR

Keşif Atölyesi'nin 5-10 yaş, Tasarım ve Üretim ile Teknoloji atölyelerinin ise 9-17 yaş çocuklara uygun içerikler barındırdığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Eğitim Merkezi ve Atölyeler Koordinatörü Ayhan Bozkurt,
Keşif Atölyesi'nde çocukların bilimsel düşünmeyi öğrendiğini, Teknoloji Atölyesi'nde algoritmalar, kodlama ve elektronik programlamaya aşina olduğunu, Tasarım ve Üretim Atölyesi'nde ise modelleme ve tasarım odaklı problem çözmeyi deneyimlediklerini anlattı. Bilim ve teknoloji çerçevesinde çalışmalar yapmayı teşvik etmeyi istediklerini belirten Bozkurt, “Biz çocukların bilim ve teknolojiyi deneyimlemelerini, kafalarında bir ışık yakmayı amaçlıyoruz. Bir yeteneği varsa oraya yönelebilir, belki küçük mucitler çıkacaktır” dedi.

Geleceğin mucitleri kütüphanede


BÜYÜYÜNCE UÇAN ARABA YAPMAK İSTİYORUM

Keşif Atölyesi'ndeki ‘Piramit ve Prizma’ etkinliğine katılan 6 yaşındaki Halil İbrahim Muslu, üçgen, kare, beşgen ve altıgen geometrik şekillerinden yola çıkarak üç boyutlu prizma, küp, piramit, beşgen piramit ve altıgen prizma yaptıklarını söyledi. Bilim ve teknolojiye ilgi duyduğunu belirten Muslu, “Zaten ben mucit olacağım. Büyüyünce uçan araba, suda giden araba ve elle kullanılmayan araba yapmak istiyorum. Dünyamıza yararlı olacak bir şey yapmak istiyorum” diye konuştu. Diğer bir katılımcı 5.5 yaşındaki Meryem Anka Esi de etkinlikten keyif aldığını burada iki ve üç boyutlu nesneleri öğrendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Geleceğin mucitleri kütüphanede

İNTERNETTEN KAYIT YAPTIRILABİLİYOR

Atölyelerdeki etkinliklerin süresi içeriğe ve etkinliğin türüne göre değişiyor. Bazı etkinlikler 30-45 dakika, bazı etkinlikler ise 2-4 saat arasında sürüyor. Veliler, hafta içi ve hafta sonu düzenlenen etkinliklere, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin “www.mk.gov.tr” web adresinden kayıt yaptırabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!