Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Güncelleme Tarihi:

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 23:15

AK Parti, CHP ve MHP’li ilçe belediye başkanlarını ayrı ayrı ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, başkanları neden ziyaret ettiğini Hürriyet Ankara’ya açıkladı. “Bir ağabey gibi düşüncelerimi söyledim” diyen Başkan Yaşar, “Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı. Geçmişte yapılan güzel işler varsa da devam etmeli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara’daki AK Parti, CHP ve MHP’li ilçe belediye başkanlarını iki hafta boyunca ayrı ayrı ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ziyaretlerini Hürriyet Ankara’ya değerlendirdi. Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’ndeki tansiyonun düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yaşar, “Meclis’te tansiyonu arttırıp gerginlik yaratmanın kimseye bir faydası olmaz. Ne muhalefet ne iktidar bundan bir şey kazanmaz” diye konuştu. Başkan Yaşar özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı


DOĞRU ÇALIŞIRSAK ANKARA KAZANIR

“Ziyaretlerimde Büyükşehir Meclisi’nde yaşananları içine sindiremediğim için belediye başkanlarına düşüncelerimi aktardım. Meclis’te tansiyonu arttırıp gerginlik yaratmanın kimseye bir faydası olmaz. Ne muhalefet ne iktidar bundan bir şey kazanmaz. Tansiyonun artık düşürülmesi gerekiyor. Artık gerçek gündeme geçilmeli, sorunlar tartışılmalı. Yanlış yatırımlar yapılmamalı, doğru yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmeli ve engellenmemeli. Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı. Geçmişte yapılan güzel işler varsa da devam etmeli. Büyükşehir Belediye Başkanı da ilçe belediye başkanları da belli bir uyumun içerisinde olmalı.

TANSİYONU YÜKSELTEN 8-10 ARKADAŞ

Meclis üyeleri ilçelerden geliyor, bu konularda başkanlara Meclis üyelerinizi de uyarın dedim. Devamlı yüksek tansiyon ile bir yere varamayız. Son Meclis’te 2 ay önce konuştuğumuz bir konuyu Sincan Belediye Meclis Üyesi bir arkadaşımız çıktı konuştu. Mansur Bey de ona sert bir cevap verdi. 2 ay önce konuştuk, orada kaldı. Biz toplamda 140 kişiyiz, tansiyonu yükselten ise 8-10 arkadaş. Biz esas kentin konularını konuşalım. Tabi ki yanlışlık varsa, herkes hesabını verecek. Elbette herkes eleştirisini yapacak, siyasi düşüncelerinden de taviz vermeyecek ama bunu bel altı vurmalarla yapmamalıyız. ABB Meclisi, siyasi mesaj verilecek yer değil. Burası Ankara’nın sorunlarını çözecek Meclis. Siyaset yeri TBMM.

SORUNLARA ODAKLI BİR MECLİS UMUDU

Bu böyle devam ederse bunun kaybedeni Ankara’daki herkes olur, devamı da gelmez. Mansur Bey yanlış bir şey getirirse ona herkesten önce ben de karşı çıkarım. Meclis dağılımının böyle olmasını ilk başta Ankara’nın kazancı olarak gördüğümü söylemiştim. Çünkü doğrunun, yanlışın tamamen geçtiği bir Meclis’ten her şeyin tartışılarak geçtiği bir Meclis’e geldik. Yine de aynı düşüncedeyim. İnşallah bundan sonra Ankara’nın sorunlarına odaklı bir Meclis çalışması olur. Bu Meclis’in en eski üyelerinden biri olarak bunun bir görevim olduğunu düşünerek, bir ağabey gibi düşüncelerimi söyledim. Ben görüştüğüm bütün belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiçbiri incitici bir değerlendirme yapmadı, onlar da benim görüşlerime katıldıklarını ifade ettiler. Başkanlarımızın hepsi aynı heyecan içerisinde Ankara’da hizmet yapmanın aşkıyla çalışıyorlar.”

MANSUR BEY’İ TOPA GİRMEYE MECBUR EDİYORLAR

Haberin Devamı

Başkanlarla paylaştığı düşüncelerini ABB Başkanı Mansur Yavaş’a da söylediğini anlatan Başkan Yaşar, “Mansur Bey iyi niyetli. Kendisiyle özel sohbetlerimde de her ilçeye hizmet etmek için bir Ankara sevdası olduğunu görüyorum. Ama çok çabuk sinirleniyor ve Meclis’te çok topa giriyor. Bence bunlara lüzum yok. Onu da topa girmeye mecbur ediyorlar. Onun bu tarafını anladılar, sinirlendiriyorlar. O da mecburen kendini savunmak için belli şeyleri Meclis’te söylüyor” dedi.

BAŞKA MAKAM DÜŞÜNCEM HİÇBİR ZAMAN OLMADI

Haberin Devamı

Ziyaretlerini başka yöne çekmeye çalışanların olduğunu da belirten Başkan Fethi Yaşar, “Seçildiğim 2009’dan bu yana Ankara’daki belediye başkanlarını ziyaret ediyorum. Birileri kavgayı, birileri de barışı, sevgiyi sever. Farklı düşüncede olmak bizim kavga edeceğimiz anlamına gelmez. Tartışırız, konuşuruz, saygı gösteririz. Çeşitli spekülasyonlar yapıyorlar. Beni tanıyanlar biliyor. Ben Yenimahalle sevdalısıyım. Bana çok teklifler geldi. Yenimahalle dışında da ne başka makam ne başka bir siyaset yapma düşüncem hiçbir zaman olmadı. Bundan sonra da olacak değil. Ben sadece ve sadece Ankara’da seçilmiş yerel yöneticilerin tümünün Ankara’da başarılı olmasını istiyorum. Başarıyla halkın mutluluğu olur, Ankara kazanır” ifadelerini kullandı.

YAŞAR KİMLERİ ZİYARET ETTİ?

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin

Geçmişin yanlışlarını bu Meclis yapmamalı

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!