Gece ulaşımı yoksa hareketlilik de yok

Güncelleme Tarihi:

Gece ulaşımı yoksa hareketlilik de yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2021 02:29

Pandemi döneminde kaldırılan gece ulaşımı konusunu Meclis gündemine taşıyan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelecek öğrencilere dikkat çekti. Ilıkan, “Gece ulaşımı problemi çözülmezse bu memlekette öğrenci hareketliliği sağlanamaz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin önceki gün gerçekleştirilen eylül ayı son oturumunda üniversite sınavını kazanarak Ankara’ya gelen gençler ve gece ulaşımı konusu gündemdeydi. Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, gece ulaşımı konusuna dikkat çekerek öğrencilerin yaşayacakları sıkıntıları örnek gösterdi. Gece ulaşımının neden tekrar başlatılmadığını soran Ilıkan şunları söyledi:

Gece ulaşımı yoksa hareketlilik de yok


DURMA SEBEBİ NEDİR, BİLMİYORUZ

“Ankara’da çok önemli bir gece ulaşımı problemi var. Şimdi Twitter’dan belediye(ABB) paylaşım yapıyor; ‘Öğrencilerimiz gelsin, Ankara’yı tercih etsin. Yavrularımız Ankara’da okusun’ diye ama Van’dan çıksa bir öğrenci otobüse binse gece 2’de Ankara’da olsa, nereye gidecek, nasıl gidecek? Metro çalışmaz, yol bilmez. Bir an evvel gece ulaşımıyla ilgili bir çözüm üretilmesi lazım. Geçmişte Mustafa Tuna Bey döneminde bununla ilgili bir çalışma başlatılmıştı.
Maalesef bu dönem durdu. Durma sebebi nedir, bilmiyoruz. Bir an evvel gece ulaşımı çözülmezse bu şehrin doğru bir hareketliliği de oluşmayacak. Şimdi üniversitelerin kampüsleri birbirine yakın değil. Herkes üniversitelerin etrafında, yurtlarda kalmıyor. İşte Mamak’ta Hacettepe Üniversitesi’ne yurtları verdik. Oradaki öğrenci belki Beytepe’ye gelecek. Hepsi aynı saatlerde gelmeyecek. Gece ulaşımı problemi çözülmezse bu memlekette öğrenci hareketliliği sağlanamaz.”

Gece ulaşımı yoksa hareketlilik de yok


KÜTÜPHANE VAATLERİNİ HATIRLATTI

Meclis’in genç üyelerinden AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Ali Osman Özdemir de gündem dışı konuşmasında üniversiteyi kazanıp Ankara’ya gelen gençlere ABB’nin kuru bir ‘hoş geldin’ demekten fazlasını yapmasının gerektiğini vurguladı. ABB’nin gençlere yönelik vaatlerini hatırlatan Özdemir, “Altı milyona yakın Ankara nüfusunun bir milyona yakını, 15-24 yaş arası gençlerden oluşuyor. Genç nüfusun en fazla olduğu ikinci şehrin Ankara olduğunu görüyoruz. Şimdi Ankaramıza yeni gelen gençlerle bu oran daha da arttı. Peki bu oran bütçeye ve performans programına yeterince yansımış mıydı? Hayır. Ne yazık ki açılan bir gençlik merkezi var mı? Yok. Açılan bir kütüphane var mı? Yok. Gençlerimizin bilgiye rahatça ulaşabilmeleri için her semte bir kütüphane projesinden bahsediliyordu. 2019 Faaliyet Raporu’na baktığımızda hedeflenmiş iki kütüphane vardı fakat herhangi bir kütüphane inşa edilmemişti. Öğrenci arkadaşlarımla, 24 saat açık olacağı söylenen bu kütüphaneleri sabırsızlıkla bekliyoruz. ‘Her semte bir kütüphane’ vaadinin gerçekleşmesi de, aynı şekilde hevesle beklediğimiz bir diğer husus” ifadelerini kullandı.

ÜÇ İLÇEDE MEZARLIKLAR İLÇE BELEDİYELERİNE DEVREDİLDİ

Haberin Devamı

Öte yandan ABB Meclisi, Akyurt, Çubuk ve Kahramankazan’daki mezarlıkların ABB’den ilçe belediyelerine devredilmesini oy çokluğuyla kararlaştırdı. Teklife AK Parti ve MHP ‘evet’, CHP ve İYİ Parti ‘ret’ oyu kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!