Gazetecilik ödülleri başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilik ödülleri başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2019 16:17

Gazeteciler Cemiyeti ve Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağı’nın (BIRN) Avrupa Birliği desteğiyle ortaklaşa düzenlediği “AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” başvuruları başladı.

Haberin Devamı

Araştırmacı gazetecilerin olağanüstü başarılarını tanıma, teşvik etme ve Batı Balkanlar ile Türkiye’de nitelikli araştırmacı gazeteciliğin görünürlüğünü artırmayı amaçlayan yarışmanın başvuruları 17 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. Birinciye 5 bin euro, ikinciye 3 bin euro, üçüncüye ise 2 bin euro verilecek.

2018’DE YAZILMIŞ OLACAK

Başvuru sahipleri, 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, şeffaflık, gücün kötüye kullanılması, temel hakların ihlal edilmesi, yolsuzluk ve organize suç konularında yayınlanmış olan araştırma yazılarıyla yarışmaya katılabilecek. Başvuru sahipleri, bireysel ya da grup olarak, resmi, azınlık veya uluslararası dillerde Türk medyasında basılı, online, radyo veya televizyon mecralarında yayınlanmış eserleriyle başvuru yapabilecek. Yazıların 2018 takvim yılı içerisinde yer almış olması gerekiyor. Kazananlar katıldıkları ülkeden ödüllerini alabilecek.

BAKMADAN GEÇME!