Galeriler gitti iş yerleri boş kaldı

Güncelleme Tarihi:

Galeriler gitti iş yerleri boş kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 01:00

Oto galerilerin büyük bölümünün OTONOMİ’ye taşınmasının ardından boşalan iş yerleri, satılmaya ve kiralanmaya başladı. Bahçeli ve Emek’te 80’e yakın iş yerinin boş kaldığını belirten emlakçılar, “Dükkânlar, eski galeri fiyatlarından kiralanmaya çalışılıyor. Yüksek kira bedellerinden dolayı kiracı bulmak zor oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da yıllardır konuşulan ve geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından şehir dışına taşınmaları kararlaştırılan kent içindeki 2’nci el oto galerilerin, yeni adresi Akyurt’taki OTONOMİ oldu. Başkent’te, elinde Meclis kararına karşı aldığı ‘yürütmeyi durdurma’ kararı bulunan ve mahkeme süreci devam eden 92 işletme dışındaki tüm oto galeriler OTONOMİ’ye taşındı. Taşınma işlemlerinin ardından oto galerilerin yoğun olduğu Emek, Aydınlıkevler, Subayevleri ve Yenimahalle’de trafik rahatladı. Daha önce satılık araçların park edildiği kaldırımlar da boşaldı. Binalardaki tabelalar söküldü. Taşınmalara en çok sevinenler vatandaşlar oldu. 

Galeriler gitti iş yerleri boş kaldı

Haberin Devamı

EMEK’TE 70-80 DÜKKÂN BOŞ

Oto galericilerin boşalttığı iş yerleri ise kiralanmaya ve satılmaya başladı. İş yerlerinden bazıları uzun süredir boş kalırken, bazılarına da farklı iş kollarından yeni işletmeler açıldı. Aydınlıkevler’de, oto galericilerin boşalttığı İrfan Baştuğ Caddesi’ndeki iş yerlerinden birçoğuna avizeci, tuhafiye ve restoran açılırken; Emek 8. ve 4. caddelerdeki iş yerlerinin büyük çoğunluğu boş kaldı. Emlakçılar, “Dükkânlar, eski galeri fiyatlarından kiralanmaya çalışılıyor. Sahipleri, 7-9 bin lira istiyor. Böyle olunca da kiracı bulmak zor oluyor. Yüksek kira bedellerinden dolayı Emek ve Bahçelievler’de kiralanmayı bekleyen, galericilerin çıktığı toplam 70-80 dükkân var” ifadelerini kullandı.

KİM NE DİYOR?

Hürriyet Ankara, 2’nci el oto galerilerin taşınmasının ardından cadde ve sokaklarda yaşanan değişimi; mahalleliden, esnaftan ve oto galericilerden dinledi.

* TAŞINMALARINDAN SONRA RAHATLADIK

Oto galeriler yüzünden kaldırımlarda yürünecek alan kalmadığı ve kendi araçlarını park edecek yer bulamadıkları için yıllarca sıkıntı çektiklerini belirten Emek ve Aydınlıkevler’deki vatandaşlar, şunları söyledi:
“Galerilerin şehir dışına taşınmasıyla trafik rahat bir nefes aldı. Kaldırımda yürüyemiyorduk, otomobillerin park ettiği alanlar haline dönmüştü. Kaldırımda 2-3 kişi yürümek imkânsızdı. Kendi evimizin önüne araç park edemiyorduk. Bir de çok gürültü oluyordu. Taşınmalarından sonra rahatladık. Hala taşınmayanlar var ama onlar da gidecekmiş. Umarız onlar da bir an önce gider.”

Haberin Devamı

* DÜKKÂNLAR BOŞ, İŞ YOK

Emek 8. Cadde’deki iş yerine, kiracısı olan oto galerinin taşınmasının ardından giyim mağazası açan Murat Sağlık, “Bu işi zaten yapıyordum. Oto galeri gittikten sonra buraya taşıdım. 7 ay oldu. Cadde şu anda boş. Zaten iş yeri kiralayan da yok. Haliyle iş de yok” diye konuştu. Ulus’taki iş yerlerini, galerinin çıktığı İrfan Baştuğ Caddesi’ndeki bir yere taşıyan avizeci Ahmet Özören ise, “3 bin TL kira ödüyoruz. Oto galeriler olduğunda daha yüksekmiş. Buralara bayağı boştu. Tutulmayınca kiraları düşürdüler. Biz yan tarafı da kiralamıştık ama iş olmayınca kapattık. Bizim gibi avize dükkânı açıp, kapatanlar da oldu hatta” dedi.

Haberin Devamı

* MECBUR OTONOMİ’YE GİDECEĞİZ

Çankaya Belediyesi’nin tebligatından sonra 15 yıldır bulunduğu Emek 8. Cadde’deki oto galeri faaliyetlerini durduran ve OTONOMİ’ye taşınacaklarını ifade eden Bulut Oto sahibi Ahmet Bulut şöyle konuştu:
“Mahkemelerdeki ‘yürütmeyi durdurma’ kararlarımız iptal oldu. Çankaya Belediyesi çıkmamız yönünde tebligat gönderdi biz de toplanıyoruz. Buradaki faaliyetlerimizi durdurduk. Tabelalarımızı söktük, buradaki ruhsatlarımızı iptal ettik. Şu anda bina boş, sahibi kiralık ilanı verdi. Burası, OTONOMİ’ye göre daha güzeldi. Ama mecburen oraya gideceğiz.”

OTONOMİ’NİN YÜZDE 75’İ DOLDU

Öte yandan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç ise şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda OTONOMİ’de yüzde 75 doluluktayız. 25’i Subayevlerinde, bir kısmı da Yenimahalle ile Emek 8. ve 4. caddelerde olmak üzere 92 arkadaşımız, yürütmeyi durdurma kararı almıştı. bunlar mahkemeyi kaybetti. Her gün 2’şer, 3’er geliyorlar. OTONOMİ’de 680 iş yerimiz var. Şu anda yüzde 75 dolulukta ve 200 iş yeri boş. OTONOMİ, Ankara’ya fazlasıyla yetiyor. Buraya gelmeyip de dışarıda kalan arkadaşlara da gerek kiralama gerekse de satın alma noktasında her türlü desteği veriyoruz. Boşalan iş yerlerinde giyim, restoran, avizeci gibi yeni sektörler oluştu. Hiçbir iş yeri boş kalmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!