Futbolumuz adına olumlu bir karar

Güncelleme Tarihi:

Futbolumuz adına olumlu bir karar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2020 00:36

Mert, ekonomik zorlukların tüm kulüpleri olumsuz etkileyeceğini belirtip, “Yönetim olarak, Ankaragücü’nün bir daha bugünleri yaşamaması için elimizden gelen bütün mücadeleyi sonuna kadar yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert, Süper Lig’de 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırılmasının, son derece mutluluk verici bir karar olduğunu belirterek, “Türk futbolu ve Türk sporu adına Kulüpler Birliğimizin yaptığı toplantı çok önemliydi. Çünkü 20 farklı kulüp, ortak bir karar etrafında buluşabildi. Bu ülkemiz adına çok ümit verici ve güzel bir olaydı” dedi.
Mert, Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması ve 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanması kararını değerlendirip, şöyle konuştu:
“Kulüpler Birliği toplantısında ortak olarak alınan tavsiye kararının, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi tarafından da kabul edilip onaylanması, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da bulunduğu toplantıda bu kararın alınması bizim için son derece mutluluk verici. Aynı zamanda Türk sporu için de son derece olumlu bir karar. Bu karar için destek olan bütün kulüplere, spor camiasına buradan bütün kulüp başkanlarına teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

ÜZÜLMEZ KONUSUNU ARAMIZDA GÖRÜŞECEĞİZ

Mert, takımın başına ligin bitimine 6 maça kala getirilen Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ile devam edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
“Üzelmez ile yaptığımız sözleşme normalde 1,5 yıllıktı. Birkaç gün içerisinde karar verip önümüzdeki yılın planlamasına bakıp ona göre yolumuza devam edeceğiz. İbrahim hocayla kontramız takımın puan durumuyla ligden düşmemesi halinde devam edecekti. Yönetim kurulu toplantısında İbrahim Üzülmez ile devam edip etmeyeceğimizi değerlendireceğiz.”

FIFA’DA 3 OYUNCUNUN DOSYASI DURUYOR

Mert, yeni transferler ve gidecek oyunculara ilişkin de “Ankaragücü’nün geçmiş dönemden 3 futbolcusuyla ilgili maalesef FIFA’da dosyası var. Ciddi bir rakam teşkil ediyor, o dosyalar. İlk önce bunu çözmemiz gerekiyor. Onu çözmek için uğraşacağız. Transfer işine ondan sonra bakabileceğiz” diye konuştu.
Fatih Mert, yeni tip koronavirüs nedeniyle verilen aradan sonra takımla birlikte çalışmayan savunma oyuncusu Alihan Kubalas’ın durumuna yönelik de “Alihan ile karşılıklı sözleşmemizi o tarihte feshettik” dedi.
Gelecek sezon takımın hedeflerine ilişkin ise Mert, “Rakamsal bir derece söylemem şu anda mümkün değil ama Ankaragücü’nün bir daha bugünleri yaşamaması için elimizden gelen bütün mücadeleyi sonuna kadar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÜNAL KARAMAN İDDİASI

Ankaragücü yönetiminin yeni sezon için teknik direktör konusunda Ünal Karaman ile temasa geçtiği ve tecrübeli teknik adamı takımın başına getirmek için çalışma yürüttüğü iddia edildi. Sarı-lacivertli ekipte hem oyuncu hem de teknik adamlık yapan Karaman, geride kalan sezonun büyük kısmında Trabzonspor’da görev almış, sonrasında da bir süre Çaykur Rizespor’u çalıştırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!