Futbolda fırtına Cumartesi kopacak

Güncelleme Tarihi:

Futbolda fırtına Cumartesi kopacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 14:10

Ligin en can yakıcı dönemindeki karşılaşmalarda alınacak sonuçlar, kümede kalma mücadelesini bitireceği gibi, dipteki tüm dengeleri alt üst edebilir. Gençlerbirliği, kritik müsabakada ateş hattındaki Menemenspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 2 hafta kala, özellikle düşme hattında heyecan dorukta. Türkiye Futbol Federasyonu, geçen hafta olduğu gibi, 37. haftada oynanacak tüm maçları aynı gün ve aynı saate koydu. Ligde, 14 Mayıs Cumartesi günü, tam anlamıyla fırtına kopacak. Kritik karşılaşmalarda alınacak sonuçlar, kümede kalma mücadelesini bitirebileceği gibi, dipteki tüm dengeleri alt üst edebilir.
35. hafta müsabakaları sonunda, MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor takımları, Süper Lig’e yükselmeyi garantilemişti. İstanbulspor ve BB Erzurumspor’un ardından, Royal Hastanesi Bandırmaspor da farklı Balıkesirspor galibiyeti sonrasında play-off grubunda mücadele etme hakkını kazandı.
Play-off grubuna girecek son takım için 4 aday var. Bu ekipler içinde en avantajlısı 51 puanla 6. sırada bulunan Eyüpspor. Eyüpspor’u bir basamak geriden 49 puanla Tuzlaspor takip ediyor. Şansları düşük kalsa da matematiksel olarak, 47 puandaki Yılport Samsunspor ile Ankara Keçiörengücü’nün de play-off ihtimali söz konusu.

FARKLI SENARYOLARIN ÇIKMASI MUHTEMEL

37. haftadaki maçlar, farklı senaryoları gündeme getirebilir. Müsabakalarda alınacak sonuçlarla düğümü çözebileceği gibi hesapların iyice karışıp, ikili-üçlü averajların gündeme gelmesi söz konusu.
Ligin dibini etkileyecek 7 kritik maçın dışında kalan 2 müsabaka ise play-off yarışına yeni bir yön verebilecek nitelikte. Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Ankara Keçiörengücü ve Yılport Samsunspor-İstanbulspor karşılaşmaları, bu anlamda öne çıkıyor. Manisa FK-Tuzlaspor maçı ise hem üst hem de alt tarafı yakından ilgilendiriyor. Manisa FK 46 puana sahip ve 10. basamakta. Ancak, Ege temsilcisinin son hafta maçı olmadığından, bu hafta olası yenilgide, kendisini takip eden takımların kazanması durumunda, final haftasında dikkatini tamamen diğer maçlara vermek zorunda kalacak.
Mevcut tabloda 45 puana sahip Adanaspor da farklı bir tedirginlik yaşıyor. Turuncu-beyazlıların bu hafta maçı yok. Güney temsilcisi, ligin son haftasında Kocaelispor ile dış sahada karşılaşacak.

KORKULU RÜYA GÖRMEK İSTEMİYORLAR

Haftanın 6 kritik maçında; MKE Ankaragücü-Beypiliç Boluspor, Bereket Sigorta Ümraniyespor-Altaş Denizlispor, Altınordu-Balıkesirspor, Eyüpspor-Kocaelispor, Nasadoge Menemenspor-Gençlerbirliği ve Royal Hastanesi Bandırmaspor-Bursaspor takımları karşı karşıya gelecek.
Ankaragücü, Süper Lig’e yükseldiği için rahat ancak kendi stadındaki son maçında Beypiliç Boluspor’u yenip, taraftarının önünde sezonu galibiyetle kapatmayı hedefliyor. 44 puana sahip Boluspor da kazanıp, son hafta korkulu rüya görmeme amacında.
Bereket Sigorta Ümraniyespor-Altaş Denizlispor maçı için de aynı şeyleri söylemek mümkün.
42 puana sahip Altınordu, ligden düşmesi kesinleşen Balıkesirspor ile kendi sahasında oynayacağı için kağıt üzerinde diğer takımlara göre daha şanslı duruyor. Ancak onlar da son maçını deplasmanda Beypiliç Boluspor ile oynayacak.
Eyüpspor-Kocaelispor maçı, iki farklı hedefi kovalayan takımı karşı karşıya getirecek. Eyüpspor, play-off biletini sağlama almak, Kocaelispor ise lige tutunma ümidini son maça taşımak için mutlak kazanmayı planlıyor.

PUANSIZ DÖNSE DE SORUN YAŞAMAYABİLİR

Bereket Sigorta Ümraniyespor’u uzatmanın son anlarında bulduğu golle 3-2 yenerek, 41 puana ulaşan ve umutlarını canlı tutan Bursaspor, deplasmanda Royal Hastenesi Bandırmaspor’un konuğu olacak. Yeşil-beyazlılar için ligin son haftasındaki kader maçına çıkabilmesi için 3 puan dışında başka bir seçenek görünmüyor.
Son dönemdeki iç saha performans ile önemli puanlar toplayan ancak bir türlü ateş hattı tehdidinden kendisini kurtaramayan Gençlerbirliği, deplasmanda Nasadoge Menemenspor ile karşılaşacak. Kırmızı-siyahlılar 45 puanla 13. sırada. Rakibi ise 38 puana sahip ve düşme hattında.
Gençlerbirliği ile birlikte diğer 3 takım (Denizlispor, Adanaspor ve Manisa FK) için şöyle bir durum söz konusu. Bu ekipler, hafta sonu oynayacakları maçları kaybetse bile Kocaelispor ve Bursaspor’un da rakiplerine mağlup olması durumunda, sorun yaşamayacak ve lige tutunmuş olacak.
Yine Kocaelispor ve Bursaspor maçlarını kaybeder, Altınordu kazanıp, Boluspor da berabere kalırsa, Balıkesirspor’un ardından lige veda edecek takımlar (Menemenspor galip gelse bile) Kocaeli, Bursa ve Menemenspor olacak.
Ancak, Menemenspor, Bursaspor ve Kocaelispor kazanır, diğer takımlar, (Gençlerbirliği, Boluspor, Altınordu ve Denizlispor) puan kaybı yaşarsa son hafta nefesler tutulacak.

 

Haberin Devamı

BOLUSPOR MAÇI BİLETLERİ SATIŞA

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü kulübü, Spor Toto 1. Lig’in 37. haftasında oynayacakları Beypiliç Boluspor maçının biletlerini satışa çıkardı. 14 Nisan Cumartesi günü Eryaman Stadı’nda oynanacak karşılaşmanın biletleri; kale arkaları 20, maraton 30 ve protokol tribünü bölümü için 40 TL’den satışa sunuldu. Sarı-lacivertliler, iç sahada daha örce oynadığı maçlarda belirlediği tüm tribünler için 20 TL olan bilet fiyatını bu karşılaşmada uygulamadı.

19 MAYIS’A ÖZEL FORMA

Gençlerbirliği’nde taraftar sayısını arttırmak için büyük çaba sarf eden stadyumdan sorumlu yönetim kurulu üyesi İsmet Beltan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, kırmızı-siyahlı taraftarlara, Atatürk resimli forma hediye edecek.
İsmet Beltan, Gençlerbirliği’nin, ligin son haftasında Eryaman Stadı’nda oynayacağı Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında tribüne gelen taraftarlara özel bir forma dağıtacak.
Beltan, hazırladığı ve Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışını sembolize eden fotoğrafın yer aldığı 4 forma için anket düzenlendi ve formaları taraftarın beğenisine sundu.

Haberin Devamı

OWUSU’DAN ERKEN FİNAL

Ankaragücü’nün Ganalı forvet oyuncusu Kwabena Owusu, Beypiliç Boluspor maçında yer alamayacak. Başkent ekibinde bu sezon oynadığı futbol ve saha dışı olayları ile ön plana çıkan Owusu’nun sezonu bitirdiği öğrenildi.
Ankaragücü Sportif Direktörü Emre Yıldız, Owusu’nun kiralık sözleşmesinin bittiğini belirtti. Owusu’nun geçen hafta ağır bir hastalık geçirdiği ve 2 gün de hastanede yattığı belirtildi.
Kwabena Owusu, bu sezon 21’i lig, 2’si kupa olmak üzere oynadığı 23 maçta; 10 gol atarken, 4 de gol pası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!