Fuar alanını tek başımıza üstlenmeye hazırız

Güncelleme Tarihi:

Fuar alanını tek başımıza üstlenmeye hazırız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2021 02:57

Ankara Turistik Otelciler Derneği’nin(ANTOD) ekim ayı toplantısında dernek yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, kent gündemine ilişkin konularla ilgili soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

* (Akyurt Fuar Alanı) “5-10 yıl sonrasını düşünmek lazım. Belediyenin 80 dönümlük yeri var. ‘Yapacaksak yapalım, yapmayacaksak hisselerinizi devredin ben büyükşehir olarak yapayım’ dedim. Hâlâ aynı sözümüzdeyiz. Davalık durumu beklemişlerdi, sonuçlandı. Müteahhitle işimiz bitiyor. İlk toplantıda tekrar söyleyeceğim. Belediyemizin bunu yapacak gücü var. Geciktikçe maliyeti artıyor. Tek başımıza üstlenmeye hazırız. Ortaklar ‘tamam’ derse bir an evvel ihalesini yapıp, projesi hazır zaten, çalışmalara başlayacağız.”

Fuar alanını tek başımıza üstlenmeye hazırız


* (Ankapark) “Alabilirsek orayı bir şekilde çalıştıracağız. 81 İl Anadolu Bahçesi gibi, İller Fuarları gibi çalışmalarımız vardı. Belki oradaki oyuncak sayısını azaltarak, hayvanat bahçesiyle birleştirerek büyük bir alan haline getirebiliriz. Para bizim paramız sonuçta, orayı da değerlendirmeye çalışacağız. Ama alamadık. Kazandıracağız yani öyle bir ön yargımız yok.”

Fuar alanını tek başımıza üstlenmeye hazırız


* (Ulus) “Sebze halini yenilemek için bütün izinleri aldık. Modern Çarşı’nın yerine, oradaki esnafı prefabrik bir yere taşıyıp yelerine yenisini yapacağız. Modern Çarşı’nın arsasının bulunduğu yerde de ‘Ankara Modern’ adıyla yaptığımız çalışmayla kültür merkezi planlandı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün olduğu binayı da bir turizm firması beş yıldızlı otel yapmak için başvurdu. Ben de çok sıcak bakıyordum. Ulus’taki otellerin birçoğu da mecburen turizme yönelecekti ve Ulus yaşanabilir hale gelecekti ancak olmadı. Biz de orayı canlandırmak için EGO’yu taşıyoruz. Bir diğer projemiz trafiği yerin altına alıp, tam bir meydan haline getirmek.”

Fuar alanını tek başımıza üstlenmeye hazırız


* (Hayvanat Bahçesi) “Hayvanat Bahçesi’nin bulunduğu yere dijital hayvanat bahçesi ile birlikte 900 dönümlük bir rekreasyon alanını değerlendireceğiz.”

Fuar alanını tek başımıza üstlenmeye hazırız


ZAFER ÇARŞISI’NA KİTAP KAFELER

Haberin Devamı

Zafer Çarşısı’nın altında boş olan 60 dükkânı kitap kafelere dönüştürmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Yavaş, “Gençleri Kızılay’a çekmek için, buraya kitap kafe yapmayı planlıyoruz. Bir yerin kullanılabilmesi için canlanması lazım. Yoksa Kızılay da Ulus gibi çöküntü olacak. Çalışmalar yüzde 90 oranında tamamlandı. Tahmin ediyorum bir-iki yıl içinde yapılacak” dedi. Yavaş, yurt sorunu yaşayan öğrencilerle ilgili de “Fiili olarak beş bin öğrenciye bakıyoruz şu anda. Bir yönetici olarak, o anda ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmalıyız diye düşündük. Sağ olsun otellere de gerçekten teşekkür ediyoruz. Büyük oranda da sahiplenildi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!