Fransa Büyükelçiliği’nde hem kutlama hem açılış

Güncelleme Tarihi:

Fransa Büyükelçiliği’nde hem kutlama hem açılış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 16:41

Türk-Fransız Kültür Derneği’nin 70. kuruluş yıl dönümü kutlaması ve Fransız sanatçı Jean François Leal’in ‘Bitkisel Düşlem’ isimli sergisinin açılışı için özel bir program düzenlendi. Fransa Büyükelçiliği’ndeki programda, Ankara Oda Orkestrası şef Erol Erdinç yönetiminde ve Şefika Kutluer solistliğinde konser verdi.

Haberin Devamı

Fransa Büyükelçiliği, Türk-Fransız Kültür Derneği’nin 70. kuruluş yıl dönümü kutlaması ve Fransız sanatçı Jean François Leal’in ‘Bitkisel Düşlem’ isimli sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı. Türk-Fransız Kültür Derneği üyeleri ve davetlilerin katıldığı programa, Ankara Oda Orkestrası şef Erol Erdinç yönetiminde, solist Şefika Kutluer eşliğinde konser verdi. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Türk Fransız Kültür Derneği’nin iki ülke ilişkilerine katkısının önemine değindi. Türk-Fransız Kültür Derneği Başkanı Gülden Danışman da, 70 yıl önce kurulan derneğin amacının iki ülke arasında kültürel bağları güçlendirmek olduğunu belirterek, “Derneğimiz Türk kültürünü Fransızlara, Fransız kültürünü de Türklere tanıtmak için faaliyetlerde bulunuyor” dedi.

Fransa Büyükelçiliği’nde hem kutlama hem açılış


BİTKİLERİ YENİDEN YORUMLADI

Gecede ayrıca Fransız sanatçı Jean-François Leal’in ‘Bitkisel Düşlem’ adlı fotoğraf sergisinin açılışı da yapıldı. Leal, bitkileri yeniden yorumlamanın, renklerini değiştirmenin onları yeniden keşfetmeye, tüm güzellikleri ve karmaşıklıkları içinde yeniden değer vermeye davet ettiğini söyledi. Sergi, Temmuz ayı boyunca Fransız Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Fransa Büyükelçiliği’nde hem kutlama hem açılış


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!