Fotoğraflarla şiirin yüzleri

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflarla şiirin yüzleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2021 01:47

Fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’in fotoğrafladığı 115 şairin portresi ve şiirlerinden oluşan ‘Şiirin Yüzleri’ isimli sergi açıldı.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılan sergi, Ankaralı veya Ankara’da yaşamış, hayatta olan ya da kaybettiğimiz 115 şairin portresinden ve her şairin portresine eşlik eden bir şiirinden oluşuyor. İbrahim Demirel, “Şair portreleri tamamlandığında yorgunluğumuza değecek bir sonuca ulaşmış olduk. Umarım bu buluşmamızın ürünü olan ‘Şiirin Yüzleri Ankara’ portre kitabı, güzel günlere aktarılan bir eser olarak kalır” diye konuştu. Şairler Babür Pınar ve Cengiz Kaplan’ın koordinatörlüğünde düzenlenen serginin açılışında şair Ahmet Telli de 21 Mart 2021 Dünya Şiir Günü dolayısıyla bir bildiri okudu.

Fotoğraflarla şiirin yüzleri


BÜLENT ECEVİT’TEN ZÜLFÜ LİVANELİ’YE

Haberin Devamı

Sergide, Ruhi Su, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Cahit Külebi, Cengiz Bektaş, Cengiz Kaplan, Enver Gökçe, Ali Yüce, Zerrin Taşpınar, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Muzaffer İlhan Erdost, Melek Özlem Sezer, Mahmut Temizyürek, Mehmet Özer, M. Lmazlum Doğan, Abdullah Nefes, Zülfü Livaneli, eski Başbakan Bülent Ecevit gibi yolu Ankara’dan geçmiş, Ankara’da yaşamış şairlerin portreleri yer alıyor.

Fotoğraflarla şiirin yüzleri

Ankaralı şairlerin siyah beyaz fotoğrafları ve bir şiirleri ile yer aldığı 245 sayfalık kitap da sergide tanıtıldı.

Fotoğraflarla şiirin yüzleri

Sergi 18 Nisan’a kadar şiir ve fotoğrafseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!