Foto safaride kazananlar belli oldu... Fotoğraf avcıları

Güncelleme Tarihi:

Foto safaride kazananlar belli oldu... Fotoğraf avcıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2025 13:11

Başkent Ankara Meclisi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Foto Safari Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belirlendi. Nallıhan Kuş Cenneti’nde karadan çektiği akbalıkçıl kuşu fotoğrafı ile Levent Açıkgöz, havadan çektiği Asarlık Tepeler Tabiat Anıtı fotoğrafı ile Salih Kuş altın madalya sahibi oldu.

Haberin Devamı

Başkent Ankara Meclisi tarafından düzenlenen “8. Foto Safari Fotoğraf Yarışması”nda şampiyonlar belli oldu. Nallıhan Kuş Cenneti, Kız Tepesi Tabiat Parkı, Uyuz Şelalesi ve Nallıhan Anıt Ağaçları alanlarını kapsayan foto safari, 31 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasını kapsadı. “Karadan” ve “Havadan” olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmaya, 119 fotoğraf sanatçısı 500’e yakın fotoğrafı ile katıldı. Yarışmaya gönderilen fotoğraf kareleri 9 Seçici Kurul Üyesi tarafından belirlendi. Nallıhan Kuş Cenneti’nde karadan çekilen akbalıkçıl kuşu fotoğrafı ile Levent Açıkgöz ve havadan çekilen Asarlık Tepeler Tabiat Anıtı fotoğrafı ile Salih Kuş, altın madalya sahibi oldu.

51 FOTOĞRAF ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto safaride kazananlar belli oldu... Fotoğraf avcıları

Haberin Devamı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Googleüzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Nevzat Ceylan

Karadan ve havadan çekilen fotoğraflara 2’şer altın, gümüş ve bronz madalya verildi. Ayrıca 5’er mansiyon ödülü de yer aldı. 35 fotoğraf ise sergilemeye layık görüldü. Toplamda 51 fotoğraf ödül aldı. Altın madalya ödülü 15 bin TL, gümüş 10 bin TL, bronz 5 bin TL ve sergilemeye uygun görülen fotoğraflar ise biner TL ödül almaya hak kazandı. Başkent Ankara Meclisi Başkanı ve önceki dönem Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan koordinasyonunda 8’inci kez düzenlenen yarışmaya, Tarım ve Orman Bakanlığı, Fotoğraf Sanatı Kurumu, Nallıhan Kaymakamlığı, Nallıhan Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü destek verdi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun gözetiminde yapılan yarışma ile birbirinden güzel fotoğraflar Nallıhan coğrafyasının güzelliklerini bir kez daha ortaya çıkardı.

‘TETİĞE DEĞİL DEKLANŞÖRE BAS’

Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanları koruma statüsüne kavuşturan Nevzat Ceylan, yarışma ile ilgili şunları söyledi: “Milli Parklar Genel Müdürü iken Nallıhan Kuş Cenneti’nde başlattığımız ülkemizdeki ilk foto safari ile avcılığın fotoğraf çekerek yapılmasını ‘Tetiğe değil deklanşöre bas- öldürme yaşat’ temasıyla teşvik etmiştik. Nallıhan Kuş Cenneti ve Kız Tepesi Tabiat Anıtı’nda başlattığımız bu yarışmalar, son iki foto safaride ise Nallıhan Sarıçalı Dağı Milli Parkı, Asarlık Tepeler Tabiat Anıtı dahil ederek yapıldı. Bu yarışmalar sayesinde ülkemizde kuş ve doğa fotoğrafçılığı ile avcılığın fotoğrafla yapılması yaygınlaştırılmasının sağlanmasından dolayı çok mutluyum. 11 Ekim Cumartesi günü yapılacak ödül töreni ve fotoğraf sergisi açılışında, ödül alan fotoğraf sanatçılarına ödülleri takdim edilecek. Yarışmaya katılanları, ödül alanları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

 

BAKMADAN GEÇME!