Firmalar yeniden açılsın talebi

Güncelleme Tarihi:

Firmalar yeniden açılsın talebi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2020 00:48

Ankara Ticaret Odası’ndan (ATO) yapılan açıklamaya göre, Ankara Kent Konseyi (AKK) Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubu çevirim içi ‘Pandemi Döneminde Ankara'da Sanayi ve Ticaret’ toplantısı organize etti.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgınıyla sağlıktan ticarete kadar bütün ezberlerin bozulduğunu belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, şu çağrıda bulundu: "Kapatılan firmalar gel-al ve paket servisle, yalnızca çok küçük bir iş hacmiyle çalışıyor. HES koduyla bu firmalarımızın açılmasını talep ediyorum. Devletimiz kuralları koysun, yapılması gereken her şeyi yapalım. Maske, masalar arası mesafe, ateş ölçümü dahil her şeye uyalım. Bu kurallara uymayanları ağır şekilde cezalandıralım ama lütfen 15 bini aşkın işletmeyi kapısına kilit vurmak zorunda bırakmayalım.”

ÜRETİCİ YÜZÜMÜZÜ DUYURALIM

ASO Başkanı Özdebir de ulaşımında sıkıntı yaşandığında üretimi etkileyen ithal ürünlerin Türkiye’de üretilmesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşeceklerini bildirdi. Özdebir, "Altyapımızı güçlendirmemiz lazım. Ankara’da yabacı yatırım yok denecek kadar az. Ankara’yı yatırım açısından cazip hale getirmemiz şart. Başkent’te bir üretim ve kalite kültürü var. Üretici yüzümüzü dünyaya duyurmalıyız" dedi. Yapısal reformların hayata geçirilerek 2021’in yeni bir başlangıca çevrilebileceğini belirten Yavuz da, "Bu tip krizler yarın tekrar olmayacak diye bir şey yok, önemli olan ders çıkarmak" diye konuştu. OSTİM OSB Başkanı Aydın ise "Ankara’da bin 400 civarı köy-kasaba var. Her sivil toplum kuruluşuna bir köy zimmetleyerek, bu köydeki tarım ve hayvancılığı geliştirelim. Ankara kendi kendine yeten bir kent haline gelsin" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!