Final gibi sınav

Güncelleme Tarihi:

Final gibi sınav
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 19:31

Kırmızı-siyahlılar, sahasındaki müsabakadan galip ayrılıp hem üst grupla arasındaki farkı azaltmayı, hem de milli araya moralli girmeyi hedefliyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 13.30’da başlayacak maçı Arda Kardeşler yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 31. haftasında bugün Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Arda Kardeşler yönetecek.
Yeni teknik direktörü Özcan Bizati yönetiminde çıktığı ilk maçta deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-1 yenen Gençlerbirliği, 11 maçlık galibiyet hasretine son vermişti.
Ligde son sırada bulunan başkent ekibi, Kasımpaşa maçını da kazanıp düşme hattının üzerindeki takımlarla puan farkını azaltmayı hedefliyor.
Kırmızı-siyahlılarda; Stancu, Sio ve Toure bu maçta forma giyemeyecek. Diego ve Johansson’un durumu ise maç saatinde belli olacak.
Lacivert-beyazlılarda ise sakatlıkları bulunan Jeanvier, Tarkan Serbest, Brecka ve Hodzic ile sarı kart cezalısı Bistrovic, müsabakada forma giyemeyecek.
Kasımpaşa ligde 4 maçtır galibiyet alamıyor. Lacivert-beyazlı takım, dış sahada 11 Ocak’tan bu yana kazanamıyor.
Süper Lig’de çıktığı 30 maçta; 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 mağlubiyet yaşayan Gençlerbirliği 24 puanla son sırada.
Oynadığı maçların 8’ini kazanan, 7’sinde berabere kalan ve 14’ünü kaybeden Kasımpaşa, haftaya 31 puanla girdi.
İki takım arasında ilk yarıda İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 2-0 kazandı.

RAKİP DIŞARIDA KALESİNİ KORUYAMIYOR

Kasımpaşa’yı konuk ettiği son 2 Süper Lig maçında gol atamayan (1 beraberlik - 1 yenilgi) ve son karşılaşmayı kaybeden Gençlerbirliği, lig tarihinde rakibinden üst üste iki iç saha yenilgisi almadı.
Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup eden Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde ilk kez rakibine karşı lig dublesi yapmak için sahaya çıkıyor.
Süper Lig’deki 11 maçlık galibiyet hasreti son karşılaşmada sona eren Gençlerbirliği (2-1 Fenerbahçe), bu sezon sadece bir kez üst üste iki maç kazanabildi (Aralık 2020)
Son iki Süper Lig maçından birer puanla ayrılan Kasımpaşa, daha uzun bir beraberlik serisini en son Kasım-Aralık 2013’te yaşamıştı (4B)
Bu sezon Süper Lig’de çıktığı hiçbir deplasman maçında kalesini gole kapatamayan iki takımdan biri Kasımpaşa (Denizlispor ile birlikte) Gençlerbirliği ise iç sahada ligin en az kalesini gole kapayan ekibi konumunda (1)

DANİEL CANDEAS’IN SKORA ETKİSİ AZALDI

Gençlerbirliği, Süper Lig’e döndüğü 2019-2020 sezonundan bu yana İstanbul takımlarını konuk ettiği hiçbir maçı kazanamadı (2 beraberlik - 7 yenilgi) ve bu karşılaşmalarda sadece 4 gol kaydetti.
Bu sezon Süper Lig’de rakipleri kendi kalesine en fazla gol atan üç takımdan biri olan Gençlerbirliği (3; Fenerbahçe ve Hatayspor ile birlikte), son dört golünün ikisini bu şekilde buldu.
2020-2021 Süper Lig sezonunun ilk 7 iç saha maçında 5 gole doğrudan katkı sağlayan Daniel Candeias (4 gol - 1 asist), 2021 takvim yılındaki altı karşılaşmada henüz gol katkısı yapamadı.
Süper Lig’de çıktığı son iki maçta birer gole katkı yapan Haris Hajradinovic (1 gol - 1 asist), Türkiye kariyerinde ilk kez üç maçlık bir seri yakalamak istiyor.
Özcan Bizati, İbrahim Üzülmez’den (Ocak 2016) bu yana Gençlerbirliği’nin başında çıktığı ilk iki Süper Lig maçını kazanan ilk teknik direktör olmak istiyor.

Kadrolar:

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

NORDFELD
ÖMÜRCAN
ARDA
MUSTAFA
H.İBRAHİM
CANDEİAS
MOTTA
MURAT
SONER
AYİTE
LİMA

Teknik Direktör: Özcan Bizati

Haberin Devamı

RAMAZAN
LUCKASSEN
HADADI
TOSIC
KOOMSON
HAJRADINOVIC
AYTAÇ
HADERGJONAJ
DRINKWATER
YUSUF
THELIN

Teknik Direktör: Fuat Çapa

Stat: Eryaman
Hakem: Arda Kardeşler
Saat: 13.30
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!