Final düzlüğünde nefesler tutuldu

Güncelleme Tarihi:

Final düzlüğünde nefesler tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 14:11

Sezon sonunda 4 takım bir alt lige inecek. Puanları birbirine yakın 8 ekip, hata yapmama uğraşında. Gençlerbirliği, sahasındaki Bandırmaspor galibiyeti ile biraz daha rahatlerken, Keçiörengücü de kazanıp, 3 maçlık krizi bitirdi. 

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de son 4 haftaya girilirken, sezon başından bu yana liderlik ve Süper Lig vizesi mücadelesi veren 2 takım; MKE Ankaragücü ile Bereket Sigorta Ümraniyespor, çok büyük bir avantaj yakalamış durumda. Bir maç fazlası ile 66 puandaki Ankaragücü için Süper Lig’e yükselişin resmiyet kazanması için, kendi evinde oynayacağı Yılport Samsunspor maçında alacağı 1 puan yeterli olacak. Başkent temsilicisi, diğer maçlarını da Ankara’da oynayacak.

İkinci sıradaki Bereket Sigorta Ümraniyespor da 63 puanda ve en yakın takipçisi Royal Hastanesi Bandıramspor’un 8, sonraki rakipleri İstanbulspor ve BB Erzurumspor’un 9 puan önünde. 

PLAY-OFF GRUBU BELLİ GİBİ

Süper Lig vizesi alacak üçüncü takımın belli olacağı play-off grubuna katılacak takımlar da belli gibi. Çok büyük bir sürpriz olmazsa, Royal Hastanesi Bandırmaspor, İstanbulspor, BB Erzurumspor ve Eyüpspor, ligin sonunda ekstra heyecanı yaşacak ekipler gibi duruyor. Play-off grubunun son takımı olan 6. sırada bulunan Eyüpspor 51 puana sahip. Mor-sarılı ekibe en yakın takımlar; 46 puanlı Yılport Samsunspor ve Manisa FK ile 45 puandaki Tuzlaspor.

Haberin Devamı

ALT TARAFTA KAZAN KAYNIYOR

Ligin alt tarafında ise ateş yüksek ve takımlar kendisini bu ateşin uzağında tutma çabası içinde. Sezon sonunda 4 takım lige veda edecek. Son sırada bulunan Balıkesirspor, haftalar öncesinde ligden düştüğü için, 8 takım diğer 3 ekip arasında olmamak için yoğun bir uğraş veriyor. 

Başkent ekiplerinden Gençlerbirliği, son oynadığı karşılaşmada Royal Hastenesi Bandırmaspor’u 2-0 yenerek, 42 puanla, kritik bölgenin en uzağına kendisini attı ve biraz daha rahatladı. 

Ankara Keçiörengücü ise 3 hafta süren krizden, rakibi olan takımlardan Nasadoge Menemenspor’u 1-0 yenerek çıkmayı başardı. 41 puanı bulunan mor-beyazlılar, Gençlerbirliği’ni bir basamak geriden takip ediyor.

35 puana sahip Bursaspor, 37 puandaki Menemenspor ve 38 puanlı Beypiliç Boluspor, düşme hattının içindeki takımlar. Altaş Denizlispor (39), Kocaelispor (40) ve Altınordu (41) puanda ve tehlikeyi çok yakından hissediyor. Bu haftayı dinlenerek geçirecek Altınordu, rakiplerine göre dezavantajlı konumda. 

Haberin Devamı

 Başkent ekiplerinin kalan maçlar:

1. Ankaragücü (66)

35. hafta: Samsunspor (i)

36. hafta: (bay)

37. hafta: Beypiliç Boluspor (i)

38. hafta: Keçiörengücü (d)

 

11. Gençlerbirliği (42)

35. hafta: Altaş Denizlispor (d)

36. hafta: BB Erzurumspor (i)

37. hafta: Menemenspor (d)

38. hafta: BS Ümraniyespor (i)

12. Keçiörengücü (41)

35. hafta: RH Bandırmaspor (d)

36. hafta: Manisa FK (i)

37. hafta: BB Erzurumspor (d)

38. hafta: MKE Ankaragücü (i)

STATTA KARNAVAL HAZIRLIĞI YAPILIYOR 

Balıkesirspor’u yenerek Süper Lig’e bir adım daha yaklaşan Ankaragücü’nde şampiyonluk hazırlıkları başladı

Hafta sonunda, Samsunspor ile oynayacağı maçtan 1 puan alsa bile Süper Lig vizesini alacak olan Ankaragücü, maç sonunda kutlama organize ediyor.

Haberin Devamı

Şampiyonluk tişörtlerinin hazırlanmaya başladığı, yurt dışında bulunan Başkan Faruk Koca’nın Ankara’ya dönüşü sonrası şampiyonluk kutlamalarının son şeklini alacağı ifade edildi.

Sarı-lacivertli ekibin yönetimi, Samsunspor maçı biletlerinin satışını Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararları sonrası şekillendirdi.

Ankaragücü, Altınordu ile oynadığı maç sonrası “çirkin ve kötü tezahüratı” ile “saha olayları” nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Ankaragücü yönetimi, bazı taraftarların PassoLig’lerine bloke cezası gelmesi nedeniyle böyle bir uygulamaya gitti.

CAN DAĞ’IN ACI GÜNÜ

MKE Ankaragücü’nün emektarlarından, malzeme sorumlusu Can Dağ’ın babası, Mahmut Dağ, önceki gün yaşama veda etti. Mahmut Dağ’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!