Festivalde geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Festivalde geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2020 00:45

31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Onur Ödülleri sahipleri belli oldu. Ödüller 3 Eylül’de festivalin açılış töreninde sahiplerini bulacak ve festivalde koronavirüse karşı tedbirler de sıkı tutulacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından bu yıl 31’inci kez gerçekleşecek festival, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda 3-11 Eylül tarihlerinde yapılacak. Festivalde bu yıl Onur Ödülleri kapsamında Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Şerif Sezer’e, Sanat Çınarı Ödülü oyuncu, yönetmen ve yazar Tamer Levent’e ve Kitle İletişim Ödülü ise bağımsız film dağıtım ağı Başka Sinema’ya verilecek. Onur Ödülleri, 3 Eylül’deki festivalin açılış töreninde sahiplerine dağıtılacak.

31 YIL SONRA TEKRAR AĞIRLAYACAĞIZ

Festival Yönetmeni İnci Demirkol yaptığı açıklamada, “İlk yılımızda En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü almış Şerif Sezer’i 31 yıl sonra bu kez Aziz Nesin Emek Ödülü ile ağırlayacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sanat Çınarı Ödülü’nü bu yıl, Ankara’da sayısız oyunlarını izlediğimiz usta aktör Tamer Levent’e, Kitle İletişim Ödülü’nü de 7 yıldır bağımsız sinemaların destekçisi olmuş Başka Sinema’ya vermekten de gurur duyuyoruz” dedi.Demirkol, “Sanat Çınarı Ödülünü bu yıl, Ankara’da sayısız oyunlarını izlediğimiz usta aktör Tamer Levent’e, Kitle İletişim Ödülü’nü de 7 yıldır bağımsız sinemaların destekçisi olmuş Başka Sinema’ya vermekten gurur duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Festivalde geri sayım


ANKARA’NIN İLK ‘EN İYİ KADIN OYUNCU’SU

1980’de Sinan Çetin’in yönettiği “Bir Günün Hikâyesi”yle başladığı sinema kariyerinde Yılmaz Güney, Erden Kıral, Ferzan Özpetek, Çağan Irmak gibi bir çok usta yönetmen ile çalışan ve aralarında “Yol” (1982), “Hakkâri’de Bir Mevsim” (1983), “Camdan Kalp” (1990), “Hamam” (1997), “Babam ve Oğlum”un (2005) da olduğu sayısız klasikte izlediğimiz Şerif Sezer, 1988’de ilki düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “Her Şeye Rağmen” filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü, 1989’da da “Hamam” ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştı.

Festivalde geri sayım


KARİYERİNE BAŞKENT’TE BAŞLADI

Oyunculuk kariyerine 1971’de Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başlayan ve tiyatro sahnelerine ödüllerle karşılanan bir çok performansın yanı sıra, yönetmen ve yazar kimlikleriyle de unutulmaz oyunlara imza atan Tamer Levent, “Kış Uykusu” (2014), “Misafir” (2015), “Ahlat Ağacı” (2018) filmlerinin yanı sıra, “Cesur ve Güzel”, “İstanbullu Gelin”, “Çiçero” gibi televizyon dizilerinde rol aldı. Sanatçı ayrıca, 2013 yılında Emin Alper’in “Tepenin Ardı” filmindeki performansıyla Ankara’da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALINACAK

Kızılay Büyülü Fener Sineması’ndaki festivalde, izleyicilerin kendilerini güvende hissedecekleri koşullarda ve koronavirüs tedbirlerinin alınacağı salonlarda yapılacak gösterimler, yüzde 50 kapasitede izleyici gözetilerek gerçekleşecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!