Farkındalık için şah mat

Güncelleme Tarihi:

Farkındalık için şah mat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2019 10:52

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Ankara İl Temsilciliği ile Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği satranç turnuvası düzenledi.

Haberin Devamı

Dünya Kistik Fibrozis Farkındalık Günü kapsamında Tren Garı’nda gerçekleşen etkinlikte, 150’ye yakın satranç sporcusu 5 kategoride yarıştı. Bugün de devam edecek turnuvada ilk üçe giren sporcuya ödül verilecek. Kistik fibrozisin genetik ve akraba evliliği ile geçen bir hastalık olduğunu belirten dernek üyesi Dr. Uğur Özçelik, “Türkiye’de akraba evliliği yüzde 23 oranında olduğu için kistik fibrozis sık görülen ve çok da bilinmeyen bir hastalık. Amacımız, hastalığın bilinirliğine katkıda bulunmak” dedi.

Farkındalık için şah mat

SOKAKTA SATRANÇ

Öte yandan Kahramankazan’da minikler, Kahramankazan Belediyesi Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından düzenlenen ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliğinde buluştu. Gençlik Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Minik satranççılar burada rakiplerini mat edebilmek için kıyasıya mücadele etti. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, belediye olarak çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayan spor, sanat ve kültür etkinliklerine önem verdiklerini belirtti.

 

BAKMADAN GEÇME!