Eziyet edene 546 TL uygunsuz kesene 5 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Eziyet edene 546 TL uygunsuz kesene 5 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2017 14:09

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yapılan düzenlemelere göre, hayvanlara kötü muamelede bulunanlar hakkında da idari para cezası uygulanacak.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yapılan düzenlemelere göre, hayvanlara kötü muamelede bulunanlar hakkında da idari para cezası uygulanacak. Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan, acımasız ve zalimce işlem yapan, döven, aç ve susuz bırakan, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakan, bakımlarını ihmal eden, fiziksel ve psikolojik acı çektirenlere 546 lira para cezası verilecek. Barınma yerlerine ilişkin esaslara aykırı hareket edenlere hayvan başına 100 lira, nakillerle ilgili esaslara uymayanlara bin lira ceza verilecek. Kesim öncesi ve kesim sırasındaki esaslara aykırı hareket edenlere 2 bin lira, Bakanlıktan onaylı kesim yerleri dışında cadde ve sokaklarda, kaldırım kenarlarında kesim yapanlara 5 bin lira idari para cezası kesilecek.  

Haberin Devamı

BU ALANLARIN DIŞINDA KURBAN KESMEK YASAK

Ankara’da yarından itibaren 4 gün süreyle vatandaşlar kurbanlarını kesecek. Belediyeler bu yıl da ‘uygunsuz yer ve şartlarda’ kurban kesilmemesi için, kurban kesim alanlarındaki son hazırlıklarını tamamladı. Belirlenen yerler dışında kesim yapana 5 bin, hayvana eziyet edene ise 546 lira ceza kesilecek.
Kurban Bayramı’nda, belediyelerin belirledikleri alanlar dışında kesim yapanları 5 bin liralık ceza bekliyor. Hürriyet Ankara, yarın itibarıyla 4 gün boyunca kurbanlarını kesecek olan Ankaralılar için Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yer alan kurban kesim alanlarını gezdi. Belediyeler, kurban kesim alanlarında pratik kesim sistemleri hazırladı. Öte yandan kurban satış ve kesim yerleri dışında kesim yerleri de belirlendi. İşte ilçe ilçe belediyelerin kurban kesim alanları:

İSKİTLER VE SİTE-YILDIZ

Altındağ Belediyesi’nin, Karapürçek’de 200 dönüm arazi üzerine kurulu ve 362 hayvan barınağının yer aldığı satış ve kesim yerinde 7 bin 500 büyük ve küçükbaş hayvan satışa sunuldu. Vatandaşlar, Karapürkçek’in yanı sıra İskitler Semt Pazarı ile Site-Yıldız Semt Pazarı’nda da kesim yapabilecek.

ÇANKAYA’DA TEK ADRES MÜHYE

Çankaya Belediyesi, Mühye Köyü’ndeki kurban satış alanı içinde hizmet veriyor. 120 çadırın yer aldığı alanda ultrason cihazı ile hayvanlara gebelik kontrolü yapılıyor. Belediye kaçan kurbanlıklar için yakalama timi de kurdu. Çankaya’da Mühye Köyü’ndeki kesim alanı dışında her hangi bir yerde kesime izin verilmeyecek. 

Haberin Devamı

YAKACIK’TA 5 DAKİKADA KESİM

Yenimahalle Belediyesi’ne ait Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda bu yıl 330’a yakın çadır kuruldu, 10 bin küçük, 7 bin büyükbaş hayvan görücüye çıktı. Yakacıkta kurbanlıklar, otomatik kesimhanelerde işinin ehli kasaplar tarafından 5 dakikada kesilecek ve vatandaşlara ücretsiz poşetler içinde teslim edilecek. Öte yandan İlçe sakinleri, Yakacık’ın yanı sıra, Andaç Pazar Yeri, Ergazi Pazar Yeri, Şentepe Kapalı Pazar Yeri, Demetevler Pazar Yeri, Turgut Özal Pazar Yeri, Serhat Pazar Yeri, Çamlıca Pazar Yeri ve Aşağı Yahyalar Pazar Yeri’nde rahatlıkla kurbanlarını kesebilecek.

ESKİ PAZARYERİ DE HAZIR

Mamak Belediyesi de Ortaköy Kurban Satış ve Kesim Alanı’nında bayram için hazırlıklarını tamamladı. Şu ana kadar 5 bin büyükbaş, bin küçükbaş hayvanın giriş yaptığı Ortaköy’de, belediye ekipleri de bir sorun yaşanmaması için tüm önlemleri aldı. Belediye, Ortaköy’ün yanı sıra  Mamak Eski Pazaryeri’nde kesim yapılmasına izin verdi. 

Haberin Devamı

VETERİNER, SAĞLIK EKİBİ VE AMBULANS HİZMETİ VAR

Keçiören Belediyesi 712 çadırın kurulduğu Ovacık Kurban Satış Alanı’nda hizmet veriyor. Satış alanında, kurbanlık alırken ve kesim yapılırken dikkat edilecek hususlarla ilgili hazırlanan el broşürleri de dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Acil vakalara anında müdahale etmek amacıyla 24 saat hizmet veren sağlık ve veterinerlik hizmet kabinlerinin de kurulduğu alanda, veteriner hekimler ile sağlık ekibinin yanı sıra bir ambulans da hizmet veriyor. Ayrıca kaçan kurbanlıkların yakalanması için de alanda kurban yakalama ekibi hazır bulunduruluyor. Ovacık semtinde bulunan Keçiören Belediyesi’ne ait tesislerdeki modern mezbahanelerde günde bin adet kurban kesimi yapılacak.

Haberin Devamı

24 SAAT TEYAKKUZDA

Etimesgut Belediyesi, bayram süresince sağlık ve güvenlik konusunda 24 saat esasına göre kurban pazarında çalışma yapıyor. Ayyıldız Mahallesi eski Taş Ocağı mevkiine kurduğu kurban satış ve kesim yerinde, alıcı ve satıcıların mağdur olmaması için bütün tedbirleri aldı. Etimesgutlu vatandaşlar ayrıca, Ayyıldız Mahallesi Kurban Satış Yeri, Eryaman 1. Etap Kapalı Pazaryeri, Elvankent Kapalı Pazaryeri, Topçu Mahallesi Pazaryeri, Alsancak Pazaryeri ile Atayurt Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nde kurbanlarını kesebilecekler.  

KISA MESAJLA BİLGİLENDİRME

Sincan Belediyesi, mobil kurban uygulamasıyla küpe numarasını okutarak vatandaşların kurbanlıklar hakkında bilgi sahibi olmasına olanak sağlıyor. Ayrıca, kesim sırasını bekleyen vatandaşlar için de bilgilendirme mesajı atıyor. Vatandaşlar, Yeniçimşit Kurban Satış ve Kesim Yeri’nin yanı sıra Tandoğan, Osmanlı, İstasyon, Plevne, Mevlana, Yunus Emre, G.O.P, Fatih Tuğra Anıtı Arkası, Pınarbaşı ile Temelli mahalleleri pazaryerlerinin yanı sıra Yenikent Kurban Pazarı, Canlı Hayvan Borsası Kombinası’nda kesimleri gerçekleştirebilecek. 

Haberin Devamı

BUGÜN İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM

Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı-Haymana yolunun 11. kilometresinde Yavrucuk Mahallesi’nde kurulan kurban satış ve kesim alanındaki tedbirlerini tamamladı. Vatandaşların rahat bir ortamda kurbanlarını alarak kesebilmeleri amacıyla 80 bin metrekare açık alana kurulan kurban pazarına bugün saat 10.00, 13.00, 15.00 ve 17.00’de ücretsiz otobüs kaldırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!