Evsizlere sıcak yuva

Güncelleme Tarihi:

Evsizlere sıcak yuva
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 16:11

Ankara’da çeşitli nedenlerle sokakta geçici veya sürekli olarak yaşamak zorunda kalan kimsesizler, soğuk kış şartlarında barınma evlerinde buluşuyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Ulus ve Dışkapı’daki barınma evleri, soğuk kış şartlarında sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlara hizmet veriyor. Başkent 153 hattına vatandaşlardan ve kimsesizlerden gelen başvuruları değerlendiren ekipler, araçlarla bulundukları yerden aldıkları sokakta yaşayan vatandaşları, barınma evlerinde konuk ediyor. Barınma evlerinde, HES kodu sorgulandıktan sonra kayıt işlemi yapılan kimsesizlerin, banyo, berber, yeni kıyafet ve 24 saat sıcak su gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor.

PSİKOSOSYAL DESTEK VERİLİYOR

Konuklara, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonlarında 3, hafta içi ise 2 öğün yemek veriliyor. Kimsesizlerin sosyal hayattan kopmaması için uzmanlar tarafından psikososyal hizmetin de verildiği barınma evleri, salgın nedeniyle gün aşırı dezenfekte ediliyor. Barınma evlerinde konuklara ücretsiz 15 gün hizmet veriliyor, misafirlerin talebi doğrultusunda bu süre uzatılıyor. 

Haberin Devamı

VALİLİK İLE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Sokakta yaşayanların tespiti için sahada çalışan gezici ekiplerinin olduğunu belirten ABB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Halit Özdilek, “Ekiplerimiz, AŞTİ, hastane bahçeleri ve parkları gezerek sokakta yaşayan vatandaşlarımızı buraya getiriyorlar. Ankara’da bu hizmeti sadece Büyükşehir Belediyesi olarak biz vermiyoruz. Valilik ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İl dışından tedavi için gelen hasta ve yakınlarına da şefkat evleriyle hizmet veriyoruz. Kent genelinde 5 şefkat evi bulunuyor” dedi.

Evsizlere sıcak yuva

Kimsesizler, banyo ihtiyaçlarını giderdikten sonra yeni kıyafetlerini giyerek odalarına yerleşiyor.

Evsizlere sıcak yuva

Evsizlerin talepleri doğrultusunda saç ve sakal traşı da olabilecekleri berber odası da bulunuyor.

Evsizlere sıcak yuva

Evsiz Can Yaşar da gece oturduğu parktaki güvenlik görevlilerinin tavsiyesi üzerine yaptığı başvuru ile barınma evine yerleştirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Evsizlere sıcak yuva

Tesisin dinlenme odalarında sohbet eden evsizler, televizyon izleyerek vakit geçiriyor.

Evsizlere sıcak yuva

Salgın sebebiyle 4 kişilik odada 2 kişi, 6 kişilik odada da 3 kişi kalıyor.

BAKMADAN GEÇME!