Evde spora devam

Güncelleme Tarihi:

Evde spora devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2020 09:46

Uzun yıllardır Ankara’da yaşayan Moldova asıllı Ludmila Yüksel, spor tutkusuyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Moldova Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Moldova’da bir süre avukatlık yapan Yüksel, düzenli egzersiz ve beslenme disiplini ile her zaman fit kalmayı beceriyor. Profesyonel olarak fitness modelliği de yapan ve 14 yaşında bir kızı olan Yüksel, koronavirüs nedeniyle evde kaldığı şu günlerde spora ara vermeden devam ediyor. Moldovalı model, evde uyguladığı spor ve beslenme programını anlattı.

*Evde vakit geçirmekten keyif alır mıydınız? Bu süreç sizi nasıl etkiledi?

Evimi ve evde vakit geçirmeyi her zaman seviyorum. Evde boş oturmak yerine yine evin içinde aktif, verimli zaman geçirmeye çalışıyorum. Koronavirüs salgını sonrası yetkililerin ‘Evde kal’ çağrısına uydum. Böyle sıkıntılı durumlarda her zaman beni mutlu eden neyse onu yaparım. Düzenli spor ve beslenme programlarını uyguladım.

Evde spora devam


*Gün içindeki aktivitelerinizi kısaca anlatır mısınız?

Eskiden yaptığım gibi günümün düzenini, fazla bozmadan sürdürmeye çalışıyorum. Saat 08.00-08.30 gibi uyanıyorum. 1 bardak ılık limonlu su ile güne başlayıp kahvaltı hazırlıyorum. O sırada güncel haberleri takip ediyorum. Ev işleri sonrası serbest zamanda ailemle ilgileniyorum. Kitap okuyorum ve mutlaka akşama doğru da sporumu yapıyorum. Uyku düzenime de dikkat ettiğim için çok geç olmadan yatıyorum.

*Düzenli spor yapan biri olarak biliyoruz sizi. Bu spor düzeni evde devam ediyor mu?

İlk günlerde bir demotivasyon yaşadığımı söyleyebilirim. Çünkü kafamda bazı tereddütlerim oluştu. Mesela evdeki spor, salondaki ile kıyaslanamaz. Oradaki motivasyon ve istek, evde zor yakalanır. Ama bu düşüncelerim evde sporum başlayana kadar sürdü sadece, başladıktan sonra otomatik olarak kayboldu. İstedikten sonra her yerde spor olur. Motivasyon ise zor değil. Zaten spor bir yaşam felsefesi benim için.

Evde spora devam


*Spor programınızdan bahsedebilir misiniz?

Bu günlerde bütün gün evde kaldığımız için vücudun spora ayrı bir ihtiyacı var. Her sabah aç karnına 5-10 dakika sıkı ve ince bir bel için, karın vakumu hareketi yapıyorum. Gün içinde, tüm vücut hareketleri çalışıyorum. Yerinde dizleri yukarıya kaldırarak koşmak, ip atlama, squat, jump squat, mekik, şınav, plank. Bazı günlerde sadece kardiyo yapıyorum. 45-60 dakika pedal çeviriyorum ya da bina içinde merdivenlerde inme-çıkma turları yapıyorum. Akşam yatmadan önce uykuya iyi gelen esneme hareketleri ve nefes alma egzersizleri yapıyorum.

*Formda kalmak için sizce ne yapılmalı, nasıl bir motivasyona sahip olmalı?

Formda ve motiveli kalabilmek için yaşam biçimimizde mutlaka sağlıklı beslenme ve egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Evde kaldığımız şu günlerde bu ikili çok önemli. Bir de stres ve panik yapmamalıyız, kendimize kısa ve uzun vadeli hedefler koymalıyız. Kısa vadeli olanlara ulaşmaya başladığımızda motivasyonumuz yükselerek uzun vadeli hedeflerimize ulaşırız.

*Spor dışında ne önerirsiniz?

Daha önce yapmak istediğimiz ve vakit eksikliğinden yapamadığımız etkinlikleri yapmayı öneririm. Evde kaldığımız günlerde kişisel bakımlarımızı aksatmamalıyız. Ayrıca meditasyon, kitap okumak, müzik dinlemek, film izlemek, öz gelişim ve öz farkındalık için online kurslara katılmak olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!