“Evde kal, ülkeni koru Türkiye”

Güncelleme Tarihi:

“Evde kal, ülkeni koru Türkiye”
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2020 15:33

Koronavirüs tedbirleri karşısında ülke genelinde yapılan “Evde Kal”  çağrılarına Ankara Ülkü Ocakları da katıldı. Ankara Ülkü Ocakları Başkanı İlker Darıcı da teşkilatlara ve vatandaşlara “Evde Kal” çağrısı yaparak “Ülkeni Koru Türkiye” diye ekledi.

Haberin Devamı

Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de devam eden koronavirüs hastalığı sebebi ile devletin tüm kademeleri ile, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar, dernekler gibi tüm paydaşların ortak açıklamalarına Ankara Ülkü Ocakları da bir bildiri yayınlayarak katıldı. Hastalığın özellikle 65 yaş ve üzerindeki yaş gruplarına etki ediyor olması kadar, gençlerin de taşıyıcı olarak hastalığın yayılmasında etkin rol oynayabileceklerini belirten açıklama ile vatandaşlara Evde Kal çağrısı yapıldı.

“GENÇLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Sayın İlker Darıcı; “Risk grubuna giren 65 yaş ve üzeri amcalar ve teyzelerimiz kadar, gençlerin de hastalıkta “taşıyıcı” olarak etkin rol oynadığı başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere gerek ülkemizde gerekse dünyada tüm Sağlık kuruluşları tarafından kabul edilerek, gençlerin de evlerinde kalmaları dikte edilmektedir. Bizler de Ankara Ülkü Ocakları olarak, gerek teşkilatlarımıza ve gerekse Ankaralı hemşehrilerimize evde kalmalarını söylemek istiyoruz. Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in de belirtmiş olduğu gibi “KOVİD-19 virüsüyle mücadeleyi Allah’ın izniyle kazanacağız. Şerden hayrın doğacağını göreceğiz. Sadece aklın ve bilimin, aynı zamanda da duanın gücüne güvenelim. Bir süre evde kalalım. Sağlık Bakanlığıyla Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine mutlak süratte dikkat ve riayet edelim.” dedi.

Haberin Devamı

EVDE KALANLARA KİTAP ÖNERİLERİ

Konuşmasına devam eden Darıcı; “ Ayrıca Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Sinan Ateş’in başlatmış olduğu evde kalanlara kitap önerilerine bizler de Ankara Ülkü Ocakları olarak uyguluyor, evde kalan gençlerimize kitap önerilerinde bulunuyoruz. Bu sayede evlerinde kalmak zorunda olan herkesi kitap okumaya teşvik ediyor, zaten okuyucu olanlara ise Dini ve Milli duyularını daha da perçinlemek amacı ile çeşitli kitaplar öneriyoruz. Bu vesile ile çağrılara uyarak evlerinde kalan herkese ve  Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Sinan Ateş’in de belirttiği gibi “İnsanlığın ve milletimizin Covid-19 virüsü ile mücadelesinde büyük özveri ile gece gündüz çalışan, Türk milletine verilebilecek en değerli hizmetlerden birini sunan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!