Evde kal sanatla kal

Güncelleme Tarihi:

Evde kal sanatla kal
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2020 11:06

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan Ankaralılar için belediyelerin dijitale taşınan kültür sanat etkinlikleri, bu dönemde vatandaşların boş vakitlerini verimli olarak değerlendirilmesine imkân tanıyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘Yazarlık Atölyesi’, her salı ve perşembe saat 17.00’de Ankara WEB TV ve ABB Youtube kanalından canlı olarak yayınlanıyor. Başkent Tiyatroları dramaturg eğitmenleri tarafından hazırlanan atölye; senaryo, oyun, dizi, film ve reklam yazarlığı gibi farklı yazım türleri ve teknikleri ile izleyenlerin evlerine konuk oluyor. Yazarlık Atölyesi, yazarlığa ilgi duyanlara da rehberlik yapıyor. Yazarlık mesleğini sevdirmeyi ve genç nesillere aktarmayı hedefleyen atölyede yayınlara katılanlar eğitmenlerle interaktif iletişime de geçebiliyor. Yazarlık Atölyesi’nde katılımcılara ödevler verilerek pekiştirme sağlanıyor.

Evde kal sanatla kal

Haberin Devamı

TİYATRO DA VAR ROBOTİK KODLAMA DA

Kültür-sanat etkinliklerini internet ortamına taşıyan Sincan Belediyesi evdeki çocuklara uzaktan eğitim, büyüklere ise keyifli zaman geçirme fırsatı sunuyor. Vatandaşlar, edebiyat sohbetleri, tarih söyleşileri, kişisel gelişim eğitimleri, seminerler, tiyatro ile keyifli vakit geçirebiliyor. Geleneksel Türk tiyatrolarının en seçkin örnekleri, çocuklara ve yetişkinlere yönelik oyunlar ve sahne gösterileri 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Öğrenciler bilgisayar eğitim kursları ile kendilerini geliştirme fırsatı bulurken verimli ders çalışma tekniklerini öğrenebiliyor. Robotik kodlama eğitimi ile çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmesi de amaçlanıyor. Müziğe gönül veren gençler için e-konservatuvar da yeni bir enstrüman çalma ve kendini geliştirme imkanı buluyor. Tüm etkinliklere ekultur.sincan.bel.tr adresinden ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!