Ev ortamında futbol tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Ev ortamında futbol tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2020 04:48

Halı Saha Futbol Federasyonu Başkanı Bahadır Bulut, koronavirüsten korunmak ve salgın riskini azaltmak için evlere kapanılan şu günlerde hareketsiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. Bulut, “Herkesi evde spor yapmaya davet ediyorum. Evde kal ama hareketsiz kalma Türkiyem” dedi. Türkiye’deki 20 bin halı saha ile oralarda çalışan binlerce insanın da bu süreçten olumsuz etkilendiğini belirten Bulut, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Hepimiz, yeni yürümeye başladığımız yaşlarda, balonlar, yün yumaklarla evdeki halıların üzerinde futbola başladık. Daha sonra mahalle aralarında, taştan yaptığımız kaleler arasında ezilmiş pet şişeler ve plastik toplarla oynadık. Futbolcuların çoğu bu aşamalardan geçmiş ve buralardan keşfedilmiştir. Şu an da covid-19 nedeniyle evlerinde kalan futbol sevdalıları, evde halılarının üzerinde futbol gösterileri ile birbirlerine meydan okuyor.”

20 BİN HALI SAHAYI ETKİLEDİ

“Devletimizin titiz çalışması ve alınan önlemlere riayet edilmesiyle kısa zamanda hayatın normale döneceğinden şüphemiz yok. Tüm halı saha sevdalıları ve sporcularımız ile devletimizin yanındayız. Türkiye’de ortalama 20 bin halı sahanın bu süreçten olumsuz etkilendiğini biliyoruz. Federasyon olarak halı sahalarımızda yapacağımız etkinlikler ile sporseverleri buluşturmanın özlemi içerisindeyiz. Futbol halıda başladığı gibi halıda devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!