Etimesgut'tta Aşevi'nden her gün 5 bin kişiye iftar

Güncelleme Tarihi:

Etimesguttta Aşevinden her gün 5 bin kişiye iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 13:48

Etimesgut'tta Aşevi'nden her gün 5 bin kişiye iftar

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Etimesgut ilçesindeki Aşevi'nden her gün 3 bin kişiye çadırda, 1500 kişiye dağıtım noktalarında, 500 kişiye de evinde iftarlık servisi yapıldığı belirtildi. Belediye Başkanı Enver Demirel, belediye iftar çadırında yemek dağıttı.
Aşevinden yararlanan ihtiyaç sahiplerinin sefer taslarını dolduran Demirel, "Ramazan ayında her gün 5 bin insanımıza sıcak yemek hizmeti veriyoruz. Sadece ramazan ayında değil, yılın her günü yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi ailemiz bu hizmetten yararlanıyor. 500 engelli, hasta ve yaşlı hemşehrilerimizin evlerine her gün sıcak yemek servis ediyoruz" dedi. Etimesgut Belediyesi'nin yıl boyunca devam ettirdiği aşevi hizmetinden yararlananların sayısı Ramazan ayıyla birlikte artış gösterdi. Etimesgut Belediyesi, hergün 2 bin engelli, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek hizmeti veriyor.
Aşevi dağıtım araçları, hergün 3 çeşit sıcak yemeği ilçenin 7 noktasında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yollara çıkıyor. Aileler, aşevi kartı ve belediye tarafından kendilerine verilen özel sefer taslarıyla yemeklerini düzenli bir şekilde alıyorlar. Ramazan ayında iftar çadırındaki dağıtım noktasından, iftarlıkların yanı sıra aşevi yemek servisleri de yapılıyor.
500 AİLEYE EVDE SERVİS
Etimesgut Belediyesi, dağıtım noktalarına gelemeyecek durumdaki engelli, yaşlı ve hasta ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar yemeklerini ulaştırıyor. 500 haneye sıcak yemek servisi yapılıyor. 
DEMİREL'İN EN ÖNEMLİ PROJESİ
Başkan Demirel, Aşevi hizmetini, Belediye'nin en önemli hizmeti olarak değerlendirdi. Aşevi hizmetini yıl boyunca bizzat kendisi takip eden Demirel, "Etimesgut'ta kimse yatağa aç girmesin" düşüncesi ile hayata geçirdikleri Aşevi'nin, çok büyük ve önemli bir toplumsal ihtiyacı karşıladığını söyledi. Başkanı Demirel, Ramazan dolayısı ile Aşevi'nden yemek hizmeti alan vatandaşların yemeğini kendisi dağıttı. Vatandaşların sefer taslarını dolduran Demirel,"Ramazan ayında her gün 5 bin insanımıza sıcak yemek hizmeti veriyoruz. Sadece ramazan ayında değil, yılın her günü yaklaşık 2 bin vatandaşımıza bu hizmetimizi ulaştırıyoruz. 500 engelli, hasta ve yaşlı hemşehrilerimizin evlerine her gün sıcak yemek servis ediyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!