Etimesgut Belediye Avrupa’nın zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut Belediye Avrupa’nın zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 14:19

8 takımın katıldığı organizasyonda 56 gol atıp, kalesinde sadece 4 gol gören Etimesgut Belediye, 22 maça çıkıp bir beraberlik aldığı Ampute Futbol Süper Ligi’nde de şampiyonluk için gün sayıyor.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, Polonya’da düzenlenen Ampute Futbol Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, fırtına gibi esip, şampiyonluğa ulaştı. Başkent ekibi, turnuvanın finalinde ev sahibi ülkeden Wisla Krakow’u 5-2 yenerek zirveye çıktı.
Krakow kentinde yapılan organizasyona Türkiye’nin yanı sıra; İspanya, Polonya, İngiltere, İtalya, Fransa, Gürcistan ve Azerbaycan’dan toplam 8 takım katıldı.
B Grubu’nda mücadele eden Etimesgut Belediye, Manchester City’i 7-1, Ol Jouy Le MoutIer’i 7-0, Sporting AMP Futbol’u 10-1 yenip, grubunu lider tamamladı ve yarı finalde karşılaştığı Flamencos Amputados’u da 7-0 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde ev sahibi Polonya’dan Wisla Krakow’u 5-2 yenen Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, Ampute Futbol Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı başardı. Etimesgut Belediye, turnuvadaki 5 maçında, 36 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gördü.

Etimesgut Belediye Avrupa’nın zirvesinde


TÜRK BAYRAĞI İLE SEVİNÇ TURU ATTILAR

Final maçının ardından şampiyonluk kupasını alan Etimesgut Belediyesi futbolcuları, büyük bir mutluuluk yaşadı. Kulüp Başkanı Alaattin Sonat ve futbolcular, sahada Türk Bayrağıyla sevinç turu attı. Müsabakayı izleyen Polonyalı taraftarlar da şampiyon takımı ayakta alkışladı.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, kupa sonrası büyük heyecan yaşadı. Demirel, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Şampiyonluk kupamızı aldık. Türk’ün engel tanımaz gücünü Avrupa’ya gösterdik. Belki popüler spor branşları kadar ilgi görmese de Türkiye’nin gururu Etimesgut Belediye Ampute Futbol takımımız, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Bu hafta ülkemiz adına önce boksta kadınlarla, ardından basketbolda Anadolu Efes ile sonrasında voleybolda da Vakıfbank ile büyük gurur yaşadık. Takımımız da Ampute Futbolda Avrupa’nın en büyüğü olup, bu gururu daha da büyüttü. Futbolcularımızı, teknik ekip ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Teşekkürler, bizim çocuklar.”

LİGDE SON HAFTALARA AVANTAJLI GİRDİLER

Türkiye Futbol Federasyonu ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun organizesinde düzenlenen Süper Ampute Futbol Ligi’nde de son bölüme girilirken, Etimesgut Belediye şampiyonluk yolunda önemil bir avantaja sahip durumda. Geride kalan 22 maçta; 21 galibiyet ve bir beraberlik alan Etimesgut Belediye, şampiyonluk için gün sayıyor. Diğer iddialı takım Şahinbey Belediye ise, sezonda bir yenilgi ve bir beraberlik yaşadı. Etimesgut Belediye, ligdeki son maçında TSK Rehabilitasyon Merkezi’ni farklı yenip, kupa yürüyüşünü sürdürdü.

DÜNYA MARKASI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK

Final öncesinde, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Etimesgut Belediyespor Teknik Direktörü İsmail Temiz’i arayıp TFF Başkanı Servet Yardımcı ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem’in başarı dileklerini iletti.
Kazanılan şampiyonluğu değerlendiren Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi İsmail Erdem şunları söyledi:
“Ampute futbolda dünya markası olduğumuzu sadece Milli Takım seviyesinde değil kulüpler seviyesinde de göstermiş olduk. Milli Takımlar da peş peşe 2 Avrupa Şampiyonluğunun ardından kulüplerimiz de son 2 şampiyonluğu göğüslemeyi bildi. Geçtiğimiz yıl Şahinbey Belediyespor’un gösterdiği başarıdan sonra şimdi Etimesgut Belediyesi şampiyonluğa ulaştı. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum ve bu başarının 2022’de TFF’nin desteği ile ülkemizde yapılacak Dünya Şampiyonluğunun da habercisi olduğunu düşünüyorum. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Ampute futbolun ülkemizde gelişimine büyük destek veren Etimusgut Belediyesi Başkanı Enver Demirel ve teknik heyet ile tüm futbolcuların Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu tebrik ederiz.”

Etimesgut Belediye Avrupa’nın zirvesinde


ERDOĞAN’DAN KUTLAMA MESAJI

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü’nü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübümüzü verdikleri yürekli mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!