Esnaftan gönüllü rehber çıkaralım

Güncelleme Tarihi:

Esnaftan gönüllü rehber çıkaralım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2020 14:13

Ulus’ta fiziki adımlarla beraber esnafın farkındalık düzeyini arttıracak eğitim çalışmalarının da yapılması gerektiğine dikkat çeken ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Ulus’taki esnaflardan ve çalışanlardan gönüllü rehberler, şehir hafızaları çıkmasını sağlamalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Ulus konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin somut adım atmadığını belirten Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ulus’un kaderiyle baş başa kaldığına dikkat çekti. Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin öncelikli duraklarından birinin de Ulus olduğunu vurgulayan Ilıkan, fiziki adımlarla beraber esnafa yönelik de çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti. Ilıkan şunları söyledi:

KAPSAYICI ÇALIŞMALAR YAPILMALI

“Ulus bir yandan Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri, diğer yandan Cumhuriyet’imizin kurucu değerlerinin sembolüdür. Ulus’un fiziki, sosyal, ekonomik ve kültürel açılardan bulunması gereken yer ile bugün bulunduğu yer arasında önemli bir uçurum var. Bu uçurumun giderilmesi için, başta üniversitelerin de desteğini alarak bütüncül yaklaşımlarla kapsayıcı çalışmalar yapılmalı. Bu noktada Ulus esnafının yaşadığı sorunlar belirlenmeli ve beklentileri de doğru analiz edilmeli.

Haberin Devamı

Esnaftan gönüllü rehber çıkaralım

EĞİTİM İHTİYAÇLARI GİDERİLMELİ

Ulus esnafının gününün önemli bir bölümünü geçirdiği mekânın özellikleri konusunda farkındalık düzeyinin arttırılması, tarih, iletişim, hitabet konusunda eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi gerekir. Bölge çalışanlarının asgari düzeyde de olsa yabancı dil öğrenme gereksinimi olduğu dahi dikkate alınmalıdır. Onlara değer vermeliyiz. Ulus’taki esnaflardan ve çalışanlardan gönüllü rehberler, şehir hafızaları çıkmasını sağlamalıyız.”

Esnaftan gönüllü rehber çıkaralım

İNSANLARA DA YATIRIM YAPILMALI

Ulus projesinin adını sık sık duyduklarını ama kendisini hiç görmediklerini ifade eden Ilıkan, şunları söyledi: “Gerçi bu dönem hayata geçen hiçbir projeyi de göremedik. Eğer Ulus’ta gerçekten de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çalışma yapılacaksa sadece fiziki adımlar atılmamalı, oradaki insanlara da yatırım yapılmalıdır. Esnafın sınırlı olanakları, ekonomik ve sosyal sorunlarıyla değişimin lokomotifi olması beklenmemeli, çalışmalar top yekün gelişme anlayışıyla, Ulus’un tarihi misyonuna ve Başkent Ankara’ya yakışır bir doğrultuda gerçekleştirilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!