Esnafın yüzde 60’ı gelir desteği alamadı

Güncelleme Tarihi:

Esnafın yüzde 60’ı gelir desteği alamadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 18:33

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB) önceki gün Etlik Next Garden’da geleneksel iftar programı düzenledi.

Haberin Devamı

Programa Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, ABB ve EGO bürokratları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları, ulaşım esnafı ve aileleri katıldı.

Esnafın yüzde 60’ı gelir desteği alamadı


TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara ABB Başkanı Mansur Yavaş’a, ABB Meclisi’ndeki AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerine ve Meclis üyelerine esnafa sağlanan destekler nedeniyle teşekkür etti. Yolcu başına sağlanan gelir desteğinden Polatlı başta olmak üzere 11 dış ilçedeki esnafların yararlanamadığını belirten Kara, “Hesaplarımıza gelir destekleri yattı. Validatör takılı olmadığı için 11 ilçemiz gelir desteği alamadı. Esnaflarımızın yüzde 60’ı destek alamadı. Firma ile validatör için sözleşme imzalandı. Önümüzdeki Meclis’te dört grup başkanvekilimizden bir istirhamımız olacak. Destek alamayan esnaflarımız için bu kararın tekrar düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Esnafın yüzde 60’ı gelir desteği alamadı


İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker de “Ulaşım esnafı çok büyük sıkıntıda. Esnafımızdan aldığımız şikâyetleri Başkan’ımız Sayın Mansur Yavaş’a iletiyoruz. Çözülmesi gerekenleri çözüyoruz. Dış ilçelerdeki esnaflarımız var. Bunlar validatör takılmadığından dolayı Meclis’te kabul edilen destekten faydalanamıyorlarmış. AK Parti, MHP, CHP grup başkanlarıyla konuşuruz o sıkıntıyı da önümüzdeki Meclis’te çözeriz. Meclis’ten geçtiği gibi de esnafımız bu desteklerini alırlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!