Eski dostlar rakip olacak

Güncelleme Tarihi:

Eski dostlar rakip olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 00:28

Süper Lige tutunma çabası içindeki iki takım derbiyi kazanıp, geleceğe güvenli adımlar atma hedefinde. Geçmişte, sarı-lacivertli ekipte birlikte çalışan Hikmet Karaman ve Özcan Bizati, bu kez birbirlerine karşı mücadele edecek.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 34. haftasında yaşanacak derbi heyecanı, teknik adamlar açısında da farklı bir anlam içeriyor. Lige tutunma mücadelesi veren Ankaragücü ile Gençlerbirliği, yarın Eryaman Stadı’nda oynayacakları müsabakanın hazırlıklarını sürdürüyor. İki takımın da öncelikle hedefi, derbiyi kazanıp, ligin kalan bölümünde kendine daha güvenle izleyeceği bir yol çizmek. Bu karşılaşma öncesinde, Ankaragücü 33, Gençlerbirliği ise 31 puana sahip. İlk yarıda oynanan mücadele 1-1 sona ermişti.

Eski dostlar rakip olacak


Sezonun büyük bölümünde beklentileri karşılayamayan ve taraftarlarını tedirgin eden iki takım, son dönemde önemli bir çıkış yakaladı. Sezonun 25 haftalık bölümünü, Teknik Direktörler Fuat Çapa ve Mustafa Dalcı yönetiminde geçiren Ankaragücü, teknik direktörlüğe Hikmet Karaman’ın gelmesinin ardından büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Sarı-lacivertliler, Karaman yönetiminde oynadığı 9 maçta; 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alıp, 15 puan topladı. Karaman göreve geldiğine 18 puanla, 20. basamakta duran Ankaragücü, 33. hafta sonunda 33 puanla, 16. basamağa çıktı. Başkent ekibi, son oynadığı müsabakada İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

SON 4 MAÇTA 10 PUAN TOPLADI

Rakibinden, teknik adam değişikliği konusunda bir adım önde olan Gençlerbirliği ise 30 haftalık süreci; Mert Nobre, Mustafa Kaplan ve Mehmet Altıparmak ile geçirdi. Bu dönemde 21 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, son 4 maçtır görevde olan Özcan Bizati yönetiminde çıktığı maçlarda; 3 galibiyet ve bir beraberlik ile 10 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 yenen kırmızı-siyahlılar, son maçta sahasında BŞB Erzurumspor ile uzatmanın son anlarında yediği golle 1-1 berabere kaldı. 31 puana sahip Gençlerbirliği, 19. sırada yer alıyor. Derbi maçından çıkacak sonuç sadece iki takımı değil, alt gurupta bulunan bir çok takımı da yakından ilgilendiriyor. Zorlu derbi, kazanan takıma, 3 puanın yanı sıra sonraki süreç için büyük bir moral motivasyon sağlayacak.
Ankaragücü’nde göreve gelmesiyle birlikte takıma ivme kazandıran Hikmet Karaman ile Gençlerbirliği’nde yeniden umutların yeşermesini sağlayan Özcan Bizati, bu maçta farklı bir rekabeti yaşayacak. Hikmet Karaman, 2006 ve 2009 yıllarında Ankaragücü’nde Teknik Direktör olarak görev yaparken onun yardımcılığını üstlenen Özcan Bizati, bu kez tecrübeli teknik adamın karşısına çıkacak. Zorlu maç öncesinde iki takımda da cezalı oyuncu bulunmuyor. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, derbi maçına Ankara bölgesi hakemlerinden Serkan Tokat’ı atadı.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ’NE YENİ SPONSOR

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü ile televizyon üreticisi ONVO arasında takım formalarına göğüs sponsorluğu anlaşması imzalandı.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Beştepe Tesisleri’nde Başkan Fatih Mert ve ONVO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atmaca’nın hazır bulunduğu imza töreninde taraflar arasında sponsorluk anlaşması sağlandı.
Başkan Fatih Mert, “Kulübümüz, ONVO ile sezon sonuna kadar göğüs sponsorluğu konusunda anlaşma sağlamıştır. Yaptığımız bu anlaşma camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Kulübümüze maddi gelir sağlamak adına her türlü sponsorluk çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Bu süreçte ONVO’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
ONVO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atmaca ise “110 yıllık bir geçmişe sahip ve Ankara’nın en büyük marka değeri MKE Ankaragücü’ne göğüs sponsoru olmak bizi gururlandırdı. Bu değerli armanın çatısında birleşmek heyecan verici. Bu camiaya hizmet etmekten dolayı onur duyarız” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

CANDEİAS DEVREYE GİRDİ

Gençlerbirliği’nin Portekizli kanat oyuncusu Daniel Candeias, son haftalarda önemli bir çıkışa geçti. Candeias, oynadığı son 4 maçta da gol pası vererek dikkatleri çekti.
Özcan Bizati yönetiminde; 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Gençlerbirliği’nde Candeias da bu süreçte formunu bir üst seviyeye çıkardı.
Fenerbahçe maçında Flyod Ayite, Kasımpa müsabakasında Sefa Yılmaz, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında Bogdan Stancu ve son olarak BŞB. Erzurumspor mücadelesinde Sandro Lima’ya gol pası veren Candeias, bu sezonki asist sayısını 6’ya çıkardı. Portekizli oyuncu, şu ana kadar ligde 4 de gol attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!