Esenboğa ve AŞTİ’de yoğunluk

Güncelleme Tarihi:

Esenboğa ve AŞTİ’de yoğunluk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 23:53

Bugün başlayacak tam kapanma dönemini Ankara dışında geçirmek isteyenler, Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali (AŞTİ) ile Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yoğunluk oluşturdu.

Haberin Devamı

COVID-19 tedbirleri kapsamında, vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması hususunda sık sık anonsların yapıldığı AŞTİ'de dezenfeksiyon işlemleri de devam etti. Terminal girişiyle bilet gişeleri ve peronların bulunduğu bölgelerde güvenliği sağlamak amacıyla yaya devriye hizmetini sürdüren polis ekipleri, vatandaşların kimliklerinden Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yaptı.

Esenboğa ve AŞTİ’de yoğunluk


Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali gidiş ve geliş bölümlerinde geçen haftaya göre yüzde 15 yoğunluk olduğu belirtildi. Havalimanın giriş bölümünden itibaren yolcular maske, mesafe ve hijyen kuralları doğrultusunda, Esenboğa Havalimanı Terminal İşletmecisi TAV ve yer hizmeti Turkish Ground Service (TGS) ekipleri tarafından seyahat öncesi işlemleri yapılarak uçağa yönlendiriliyor. Tüm yolcuların vücut sıcaklığı, terminal girişinde termal kamerayla ölçülüyor. Terminal binasında yolcu giriş kapılarından başlanarak kontuarlar, bekleme salonları ve tuvaletler düzenli aralıklarla dezenfekte ediliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!