Eryaman’da zorlu kapışma

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da zorlu kapışma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2020 23:28

Hem saha içinde hem de saha dışında olumsuzluklarla başa çıkma mücadelesi veren sarı-lacivertliler, bugünkü kritik karşılaşmada uzun süren galibiyet özlemini bitirmeyi ve gelecek haftalara umut taşımayı hedefliyor.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 12. haftasında bugün sahasında İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.
Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçı, hakem Mete Kalkavan yönetecek. Süper Lig’in 11. haftasında Fraport TAV Antalyaspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olan MKE Ankaragücü’nün ligde henüz galibiyeti bulunmuyor.
Ligde bir maçı eksik olan, bir haftayı da bay geçen sarı-lacivertli takım, oynadığı 9 karşılaşmada; 2 beraberlik, 7 mağlubiyet sonucunda 2 puanla 21. ve son sırada yer alıyor. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın çalıştırdığı Konyaspor ise 15 puana sahip.

RAKAMLAR HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL

Konyaspor’u konuk ettiği son 2 Süper Lig maçında galibiyet alamayan A.Gücü (1 beraberlik - 1 yenilgi), rakibine karşı 3 maçlık bir galibiyet hasreti yaşamadı.
Konyaspor, Süper Lig’de A.Gücü ile oynadığı son 4 maçı kaybetmedi (2 galibiyet - 2 beraberlik) ve bu karşılaşmaların tamamında kalesini gole kapattı.
Süper Lig’de oynadığı son 7 maçın 6’sını kaybeden A.Gücü, bu süreçte tek puanını sahasında F.Karagümrük karşısında aldı.
B sezon deplasmanda oynadığı 5 Süper Lig maçının 4’ünde gol atamayan Konyaspor, fileleri havalandırdığı tek karşılaşmada Fenerbahçe’yi 2-0 yendi.
Süper Lig’de Ankara takımlarına konuk olduğu son 8 maçın sadece birini kazanabilen Konyaspor, tek galibiyetini geçen sezon A.Gücü karşısında aldı.

SKOR KATKISI ALAMAYAN TAKIM

Bu sezon Süper Lig’de Denizlispor’un (1) ardından en az maçta açılış golü atan takım olan Ankaragücü (2), ilk golü kaydettiği iki karşılaşmadan da mağlup ayrıldı (1-2 BB Erzurumspor ve 3-5 Çaykur Rizespor)
Süper Lig’in geride kalan bölümünde, geçen sezon kadrosunda yer alan hiçbir oyuncusu gol atamayan tek takım Ankaragücü.
Bu sezon Süper Lig’de en az sayıda oyuncusu gol atan takım konumundaki Ankaragücü, sadece 4 farklı isimden gol bulabildi (Bolingi, Paintsil 2, Börven 3 ve Emre Güral)
Konyaspor’un Süper Lig’de attığı son 5 deplasman golünün üçünde Levan Shengelia’nın doğrudan katkısı var (1 gol - 2 asist)
Süper Lig’de Ankara takımlarına rakip olduğu son 5 maçın dördünü kazanan ve son 4 maçta takımları gol yemeyen İsmail Kartal (1 beraberlik) sadece bu sezon Konyaspor’un başında Gençlerbirliği ile oynadığı karşılaşmada puan kaybı yaşadı (0-0)

Kadrolar:

Ankaragücü:

Haberin Devamı

FREDRİCH
KİTSİOU
PAZDAN
ATAKAN
PİNTO
SABA
LUKASİK
VOCA
PAİNTSİL
EMRE
BÖRVEN

Teknik Sorumlu: Mustafa Dalcı

Konyaspor:

Haberin Devamı

SEHIC
SKUBİC
UĞUR
ADİL
JEVTOVIC
HUERTAS
MILOSEVIC
GUILHERME
HADZIAHMETOVIC
ABDÜLKERİM
DACI

Teknik Direktör: İsmail Kartal

Stat: Eryaman
Hakem: Mete Kalkavan
Saat: 19.00
Yayın: Bein Sports

Eryaman’da zorlu kapışma


ALPER KADRO DIŞI

Ankaragücü’nde kritik Konyaspor maçı öncesinde tatsız bir gelişme yaşandı ve takım kaptanı Alper Potuk, kadro dışı bırakıldı. Alper’in önceki gün yapılan antrenmanda teknik sorumlu Mustafa Dalcı ile tartıştığı ve sonrasında idman sahasından çıkarıldığı belirtildi. Sezon başında Fenerbahçe’den büyük umutlarla alınan Alper, geride kalan sürede beklenen performansının uzağında kalırken, taraftarın da en çok eleştirdiği isimlerden biri olmuştu.

Eryaman’da zorlu kapışma


BEŞTEPE’DE VİRÜS KABUSU

Haberin Devamı

Süper Lig ekipleri; Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin tesislerinin bulunduğu Beştepe’de, 12. hafta maçları öncesinde corona virüs kabusu yaşandı.
Gençlerbirliği’nde 6’sı futbolcu toplam 10 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada, “BŞB Erzurumspor maçı öncesi uygulanan covid-19 testlerinde 6 futbolcu, teknik ekipte yer alan 2 antrenör ve 2 kulüp personelimizin sonucu pozitif çıkmıştır. İlgili kişilerin tedavi, takip ve izolasyon süreci başlatılmıştır” denildi.
Ankaragücü’nde ise covid-19 testi pozitif çıkanların sayısı son 4 gün içinde 6 oldu.
Hafta içinde kulüpten yapılan açıklamada 3 oyuncunun testinin pozitif çıktığı bilgisi paylaşılmıştı. Önceki gün yapılan yeni bilgilendirmede, biri futbolcu toplam 3 kişinin daha yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığı aktarıldı. Antalyaspor maçı öncesinde de bir oyuncunun testi pozitif çıkmıştı.
Öte yandan, TFF 1. Lig’de 14. haftaya lider giren Ankara Keçiörengücü’nde bir futbolcunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!