Eryaman’da açılış sınavı

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da açılış sınavı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 15:28

Transfer yasağı nedeni ile takıma takviye yapamayan kırmızı-siyahlılar, genç oyunculardan takviyeli kadrosu ile sahaya çıkacak. Saat 21.45’te başlayacak müsabakayı hakem Can Cengiz yönetecek.

Haberin Devamı

SPOR Toto 1. Lig’deki başkent temsilcilerinden Gençlerbirliği, 2022-2023 sezonu ilk hafta maçında bugün Altınordu ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak müsabakayı hakem Can Cengiz yönetecek. Temmuz ayının son gününde yeni başkanını seçen ve yeni yönetimini belirleyen kırmızı-siyahlılar, sezona moralli bir başlangıç yapmayı hedefliyor.Geride kalan sezon olduğu gibi bu sezon başında da transfer yasağı sorunu yaşayan Gençlerbirliği, genç oyunculardan takviyeli kadrosu ile sahaya çıkacak.Hazırlık kampını Kayseri Erciyes’te yapan Gençlerbirliği, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nce düzenlenen geleneksel kupada Ankaragücü’ne 3-0 yenilirken, diğer özel maçlarda; İran Ligi’nin son şampiyonu İstiklal ile 0-0 berabere kaldı. Keçiörengücü’ne 1-0 kaybederken, Ankaraspor’u 3-1 mağlup etti.Geçen sezonu 13. sırada tamamlayan Gençlerbirliği, kadrosundaki birçok oyuncuyu kaybetti. Kiralık sözleşmeleri sona eren Blessing Eleke ve Kazenga LuaLua’nın yanı sıra, sözleşmeleri biten Arda Kızıldağ ve Ömürcan Artan, Gaziantep FK, Rahmetullah Berişbek Giresunspor, Sandro Lima Gwangju, Baran Yiğit Bandırmaspor, Furkan Şeker Etimesgut Belediyespor’a gitti. Sözleşmeleri devam eden isimlerden Sallalich, Ramazan ve Tshibola ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Sözleşmesi sona erdikten sonra Keçiörengücü’ne imza atan ancak yeni takımında sorun yaşayan İlker Karakaş ise yeniden Beştepe’ye döndü.Teknik Direktör Metin Diyadin, Arda, Abdullah, Gökhan ve Musa gibi gençlere forma verecek.

Haberin Devamı

İKİLİ REKABETTE AÇIK ARA ÜSTÜN

Gençlerbirliği ile Altınordu, farklı kulvarlarda bugüne kadar 35 kez karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği bu maçlarda 21 kez kazanırken, Ege temsilcisi 7 galibiyet elde etti. 7 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Kırmızı-siyahlılar, Ankara’da oynadıkları maçlarda sahadan 14 kez üstün ayrıldı. Altınordu, başkentte sadece bir kez kazanabildi. 3 karşılaşma da berabere bitti.Gençlerbirliği, ikili rekabetteki genel üstünlüğünü, son 10 maça da taşımayı bildi. Kırmızı-siyahlılar, bu süreçteki 6 maçı kazanırken, İzmir ekibi 3 kez sahadan galip ayrıldı. Bir maç eşitlikle sonuçlandı.Geçen sezon oynanan iki müsabakayı da Gençlerbirliğ, 3-2 ve 2-1’lik skorlarla kazandı.Uzun yıllar Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu yönetiminde maçlara çıkan Altınordu’nun başında bugün Ufuk Kahraman teknik direktör olarak görev yapacak.Maçın hakemi Can Cengiz, Gençlerbirliği’nin ilk kez bir maçını yönetecek. Cengiz, Ege temsilcisinin daha önce 2 müsabakasına çıktı. Kırmızı-lacivertliler, bu maçların birini kazandı diğerinde ise yenildi.Gençlerbirliği’nde sakatlığı bulunan Belyaev bugünkü maçta forma giyemeyecek. İzmir ekibinde sakatlığı devam eden Yusuf Yalçın görev alamayacak. İyileşen; Kürşad, Ahmet Dereli ve Bertuğ’un ise kadroda yer alması bekleniyor. Altınordu, geçen sezonki kadrosunu koruyup yeni sezonda hedefini Süper Lig olarak belirlemiş durumda.

Haberin Devamı

Eryaman’da açılış sınavı

MAÇ ÖNCESİNDE MORAL YEMEĞİ

Gençlerbirliği’nde; yönetim, teknik kadro ve futbolcular, bugünkü Altınordu maçı öncesi moral yemeğinde bir araya gelerek birliktelik mesajı verdi. Başkent temsilcisinde; Kulüp Başkanı Talip Çankırı, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular, teknik kadro ve destek ekibi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanı içindeki bir restorantta, akşam yemeğinde buluştu.Kulüp Başkanı Talip Çankırı, futbolculara hitaben yaptığı konuşmada, ligin en genç kadrolarından birine sahip olduklarını belirtip, şunları söyledi:“Sizlere sonuna kadar güveniyorum. Yönetimimizle birlikte gece gündüz demeden transfer tahtasını açmak için uğraş veriyoruz. Sizin aklınız sahada olsun. Sadece saha içerisine odaklanın, onun haricinde başka bir şey düşünmeyin. Bizler üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz. Karda-kışta, yağmurda-çamurda daima sizlerin yanında olacağız ve Gençlerbirliği’ni eski güzel günlerine yeniden hep birlikte taşıyacağız.”

Haberin Devamı

GENÇ VE KARAKTERLİ BİR YAPIMIZ VAR

Çok genç ve karakterli bir oyuncu grubuna sahip olduklarını vurgulayan Teknik Direktör Metin Diyadin ise önceki sezon yapılan hataların tekrarlanmamasını umut ettiğini ve yönetimin bu işin üstesinden geleceğine inandığını belirtti.Takım kaptanlarından Muhammed Bayır ve futbolculardan Aksel Aktaş da taraftarıyla, yönetimiyle, futbolcu ve çalışanıyla tümcamia bir araya gelirse başarının kendileri için çok uzakta olmadığına vurgu yaptı.Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği moral yemeği, tüm ekibin katıldığı hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

TARAFTARLARA ULAŞIM KOLAYLIĞI SAĞLANACAK

Gençlerbirliği’nin, Spor Toto 1. Lig ilk haftasında bugün Eryaman Stadyumu’nda Altınordu’yla oynayacağı maçın biletleri satışa çıktı.Kırmızı-beyazlıların belirlediği bilet fiyatları şöyle:VIP B Blok 100 TL, Batı Tribün Sağ-Sol Kapalı 45 TL, Doğu Maraton 35 TL, Güney Kale Arkası 30 TL, Misafir Takım Tribünü 30 TL.Kulüpten yapılan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’yle yapılan görüşmeler neticesinde, Batıkent Metro İstasyonu’ndan maç öncesi 20:00-20:30-21:00 saatlerinde Batıkent Metro İstasyonu - Eryaman Stadı istikametinde ve sonrasında Eryaman Stadyumu - Batıkent Metro İstasyonu olmak üzere ring seferleri düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Taraftarların ilgili saatlerde hareket noktalarından stada ulaşımı sağlanacağı, takımı sezon açılışı için uğurlamak isteyen taraftarlar için de Beştepe’deki tesislerden saat 20:00’da özel bir ring daha kaldırılacağı aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!