Erkenci tarife hatayla başladı

Güncelleme Tarihi:

Erkenci tarife hatayla başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 01:12

Ankara’da kent içi ulaşımda saat 06.00-06.45 arası tam biletin 4.5 TL olmasına ilişkin indirimli tarife uygulaması dün sabah başladı.

Haberin Devamı

Ancak uygulamanın ilk gününde bu saatlerde toplu taşımayı kullanan bazı vatandaşların Ankarakart’larından 6.5 TL ücret düştü. EGO Genel Müdürlüğü, 4.5 TL yerine 6.5 TL alınan yolcuların kartlarına en geç iki gün içerisinde 2 TL para iadesi yapılacağını duyurdu.

Erkenci tarife hatayla başladı


EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, “E-kent firması 26 Nisan 2022 tarihinde sahada elektronik ücret toplama sistemleriyle ilgili test işlemlerini yapmıştır. Testlerde herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır. Bugün (dün) uygulamada kart bakiyesinden 4.5 TL düşüş olduğu ancak veri tabanında 6.5 TL düşüş olmuş gibi yansıdığı tespit edilmiştir. E-kent firması tarafından gün içerisinde veri tabanında gerekli güncelleme yapılarak sorun giderilmiştir. Ayrıca indirimli tarife kapsamında Ankarakart’larından 4.5 TL yerine, 6.5 TL düşülmüş olan vatandaşlarımızın kartlarına en geç iki gün içerisinde 2 TL para iadesi yapılacaktır” denildi. ‘Erkenci tarife’ uygulaması kapsamında kent içi ulaşımda saat 06.00-06.45 arası tam bilet ücreti 6.5 TL yerine 4.5 TL alınıyor. EGO otobüsleri, metro, Ankaray, teleferik ve Başkentray’da geçerli olan tarife özel halk otobüslerinde(ÖHO) uygulanmıyor.

Erkenci tarife hatayla başladı


BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Öte yandan EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı otobüs, metro, Ankaray ve teleferik seferleri 2, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde ücretsiz olacak. Ayrıca arife gününden itibaren Karşıyaka Mezarlığı’nda dört, Sincan-Çimşit Mezarlığı’nda iki, Ortaköy Mezarlığı’nda ise bir adet olmak üzere toplam yedi adet solo EGO otobüsü ile 08.00-18.00 saatleri arasında ring seferleri düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!