Enginar ayıklayıp reçel yaparak günlerimi geçiriyorum  

Güncelleme Tarihi:

Enginar ayıklayıp reçel yaparak günlerimi geçiriyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2020 13:10

‘Müzikal anlamda o kadar çok şarkı yazıp besteledim ki, hangisini çıkaracağıma hala karar veremedim. Düzenli spor yapıp, enginar ayıklayıp, reçel yapayarak günlerimi geçiriyorum.’

Haberin Devamı

Enginar ayıklayıp reçel yaparak günlerimi geçiriyorum

Yayınladığı şarkılarla Türk Pop müziğinin unutulmazları arasına girmeyi başaran Tuğba Özerk, karantina günlerini İzmir’de annesinin yanında geçiriyor. Çeşme Alaçatı’daki evlerinde 50 günü aşkın süredir karantinada olduğunu anlatan başarılı sanatçı, “Bu süreçte o kadar çok şarkı yazıp besteledim ki. Hangisini çıkaracağıma hâlâ karar veremedim” diyor. Müziğin yanı sıra annesiyle birlikte yemek pişirerek ve bahçede spor yaparak günlerinin geçtiğini anlatan Tuğba Özerk ile salgın sürecindeki hayatını konuştuk:

Salgın, karantina... Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte sorguladığınız veya farkındalık kazandığınız şeyler oldu mu?

Haberin Devamı

Karantina süreci hem ruhsal hem de mental olarak hepimizi dinginleştirdi ve geliştirdi. Tabii ki çok ciddi manevi kazanım ve farkındalıklarım oldu. Şarkılar yazdım, beste yaptım. Sorguladığım bazı konular da olmadı değil. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak hayatlarımızda.

Evde kaldığınız süreçte müzikle ilgili ne gibi çalışmalar yaptınız?

Evet oldu. O kadar çok şarkı yazıp besteledim ki. Hangisini çıkaracağıma hala karar veremedim. Her biri benim bebeğim. Bol sürprizli bir müzikal yolculuğumuz olacak müzikseverlerle önümüzdeki süreçte.

Enginar ayıklayıp reçel yaparak günlerimi geçiriyorum

SAĞLIĞIMIZ İÇİN DAHA ÇOK ŞÜKRETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Salgın süreci sona erdiğinde mutlaka yapacağım dediğiniz ne var ?

Salgından sonra mutlaka yapmak istediğim şey, konser vermek. Şarkı söylemeyi, konserlerimizi ve dinleyicilerimi ziyadesiyle özledim çünkü.

Bu süreçte uzak kaldığın ve en çok özlediğiniz ne oldu?

Geniş topluluklara, kitlelere, müzikseverlere şarkılarımı söylemek.
 
Peki bundan sonra eskisi gibi olamam dediğiniz bir şey var mı ?

Sağlığımız için daha çok şükretmeyi düşünüyorum.


Enginar ayıklayıp reçel yaparak günlerimi geçiriyorum

Haberin Devamı

EV İŞLERİNDE ANNEMLE BİRLİKTEYİZ

Karantina günlerinde müziğin dışında motivasyon sağladığın bir alan oldu mu?

Karantinada her gün düzenli olarak spor yapıyorum. Evimizin bahçesinde belirlediğim sabit spor aktivitelerim var, bunları yapınca kendimi çok daha iyi hissediyorum. Ev işlerinde annem ile birlikte bir şeyler yapmayı çok kanıtsadım. Bir gün enginar ayıklayıp, bir gün reçel yapıyoruz. Evde bir genel bahar temizliği yaptık. İhtiyaç sahipleriyle hiç kullanmadığım ya da az kullanılmış giysi ve aksesuarlarımı paylaştım. Bu da ayrı bir manevi haz veriyor insana.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!