Engelsiz buluşma

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz buluşma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2021 22:11

Engelli sporcular ve aileleri, AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nca 19 Mayıs Spor Kompleksi’nde düzenlenen ‘Engelsiz Yaşam Şenliği’nde eğlenceli dakikalar geçirdi, stres attı.

Haberin Devamı

Şenlikte ortaya renkli görüntüler çıktı. Bu tür etkinlikleri her sene düzenlendiklerini belirten AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan 19 Mayıs Stadı’nın tanıtımının yakın zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacağını açıkladı. Amatör spor kulüpleri ile engelli vatandaşların rahat ve engelsiz spor yapabileceği sahalarının hayata geçirileceğini ifade eden Özcan, “İnşallah hep birlikte engelleri aşarak, hem dünyada hem de Türkiye’de güzel başarılara elbette imza atacağız” diye konuştu.

YARIN BİR GARANTİMİZ YOK

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda masa tenisi branşında altın madalya kazanan Abdullah Öztürk, “Bu tarz organizasyonlar engelli bireylerin kaynaşması açısından önemli” dedi. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar: “Yarın onların pozisyonuna düşmemek gibi bir garantimiz yok. Bu tür organizasyonların sayılarını daha da arttırıp çocuklarımıza daha fazla ulaşabiliriz” derken Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan da “Şenlik, engellilerin hem toplumla tanıştırılması hem de onların ne yapabildiklerini topluma gösterilmesi açısından çok önemli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!