Engellilerden Çankaya’ya asansör tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Engellilerden Çankaya’ya asansör tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2020 00:50

Karanfil Sokak’taki engelli asansörü arıza yaptı. Engelli vatandaşlar da tepkilerini dile getirerek, Çankaya Belediyesi’nin asansörü yenilemesini istedi.

Haberin Devamı

Ankaralı görme ve ortopedik engelli vatandaşlar, önceki gün Kızılay Karanfil Sokak çıkışında toplanarak, engelli asansörünün düzgün çalışmayışını protesto etti. Engelli vatandaşlar, kentin en işlek noktalarından Karanfil Sokak’ta, engelli vatandaşların erişebilirliği için Çankaya Belediyesi tarafından yapılan ve arızalı olan asansörün yenilenmesini talep etti. Aktif Görme Engelliler Derneği (AKTİFGÖR) ve Beyaz Baston Gazetesi adına basın açıklaması yapan AKTİFGÖR Başkanı Şerafettin Hasanoğlu, şunları söyledi:

Engellilerden Çankaya’ya asansör tepkisi


TALEBİMİZ DİKKATE ALINMADI

“Çankaya Belediyesi nezdinde ilgili makamlardan randevu alamayınca, başkanlık özel kalemiyle görüşüp dosyamızı sunarak talebimizi ilettik. Ancak belli bir süre içinde talebimizin dikkate alınmadığını gördük. Yaya sirkülasyonunu sağlıklı ve güvenli bir şekilde sağlayamadığı için, başta tekerlekli sandalyeli vatandaşlar olmak üzere yaşlı ve geçici engellilerin yardım almadan kullanabilmelerini sağlamak amacıyla Çankaya Belediyesi’ni protesto ediyoruz.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Amacımız engelli erişim ve ulaşımının sağlıklı, güvenli bir biçimde sağlanması için, mücadele etmektir. Ülkemizde yasa ve mevzuatın, gelişmiş ülkeler seviyesinde olduğunu düşündüğümüzde engelli ve dezavantajlı grupların hiçbir sorunu bulunmaması gerekiyor. Ancak yerel yönetimlere, sorumluluklarını hatırlatmak ve tarafımızca eksik bulduğumuz tespitlerimizi ortaya koymak üzere, engellenmemek için mücadeleye devam edilecektir.”

Engellilerden Çankaya’ya asansör tepkisi


KABİNDE KALDILAR

Asansörün arızalı olduğunu göstermek için tekerlekli sandalye kullanan ortopedik engelli Fedakar Özdemir ile refakatçisi de deneme yaptı. Zeminden bir kat yukarı çıkmak için asansöre binen ikili, yukarı çıkamadan kabin ortada kaldı ve tekrar aşağı inmek zorunda kaldılar. Özdemir, “Kabin içinde bulunan arıza bildirim numarasını aradığımızda cevap veren olmadı. ‘Sinyal sesinden sonra mesaj bırakın’ diyen bir sekreter sistemi var, çözüm odaklı deği. Erişebilirlik konusunda belediyeleri ve diğer kamu kurumlarını empati yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Engellilerden Çankaya’ya asansör tepkisi

Hasanoğlu, asansörün, talepleri doğrultusunda 2004’te Çankaya Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!