Engelli bireylere ‘Nefes’ oluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Engelli bireylere ‘Nefes’ oluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 15:41

Yenimahalle Belediyesi’nin yaklaşık bir yıl önce Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içerisinde hizmete açtığı “Nefes Engelliler Sosyal Tesisi”, engelli vatandaşlar için çok sayıda eğitime ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Tesiste, 10 yaştan 50 yaşa kadar zihinsel ve bedensel engelli bireylerin ahşap, takı tasarım, müzik, resim, fitness, dans ve yoga gibi sosyal aktivitelerden yararlanması sağlanırken, 3-9 yaş aralığındaki engellilere ise özel sınıflarda okul öncesi seviyesinde eğitim veriliyor. Psikolog ve sosyologlar tarafından ücretsiz verilen aile danışmanlığı hizmetiyle de engelli bireylerin ve ailelerinin hayatta karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelebilmesi için çalışmalar yürütülüyor.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Engelli yurttaşlarımız maalesef kendilerini yalnız hissediyorlar. Birçok haklarından haberdar bile değiller. Biz engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen tüm imkânlarımızı kullanıyoruz. Bir engelli bireyin bile hayatını kolaylaştırsak ne mutlu bize” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!