Engelleri kaldırdılar

Güncelleme Tarihi:

Engelleri kaldırdılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2020 01:42

Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri, Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi’nden aldıkları kursla işaret dili öğrenerek, işitme engelli hastalara hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Türkiye'de ilk kez bu şekilde hizmet veren ekip, iletişim kurmakta güçlük çeken hastalarla işaret dili ile kolayca iletişim kurabiliyor. Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ülgen Güllü, “Sağlık çalışanları olarak, sizler için 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Sizler de lütfen maskenizi takarak, mesafeyi koruyarak, temizliğe ve hijyene dikkat ederek bizlere destek olun. Sağlığınızı koruyu” dedi.

İLETİŞİMDE ZORLANIYORDUK

İşitme engelli olduğu için iletişimde çok zorlandığını belirten COVID-19 hastası Remzi Durmuş, işaret dili bilen filyasyon ekipleriyle karşılaşınca çok mutlu olduğunu söyledi. Durmuş, “Kullanmam gereken ilaçları işaret diliyle anlattılar. Çok güzel bir farkındalık. Telefonla konuşamadığımız için sıkıntı yaşıyoruz. Benim sürekli kız kardeşim yanımdaydı ama yalnız hastalar da var” diye konuştu.

KAMUDA PERSONEL YETİŞTİRİLMELİ

İşaret dili eğitimi alan Diş Doktoru Dilek Şahar da filyasyon çalışması ile gittiği vatandaşlar ile kolayca iletişim kurabiliyor. Aynı zamanda sağlık personeli Eda Erdemir de filyasyon ekibi ile birlikte gece gündüz hizmet veriyor. Kamunun her alanında işaret dili bilen personelin yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen İşaret Dili Eğitmeni Sema Tetik, “Karakol, emniyet, hastane, sağlık, okul bütün alanlarda aslında işaret dili bilen personellerin yetiştirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!