‘Endüstri 4.0’ için güç birliği

Güncelleme Tarihi:

‘Endüstri 4.0’ için güç birliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 14:57

Hacettepe Teknokent, ‘Endüstri 4.0’a yönelik çabalara katkı vermek amacıyla, firmaların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kümelenme organizasyonuna gitti.

Haberin Devamı

"Endüstri 4.0 Tasarım, Mühendislik ve Dönüşüm Kümelenmesi" adlı yapının koordinasyon merkezi ve sekretaryası, Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş. ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi A.Ş. tarafından yürütülecek. Kümenin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç yapacak. Hacettepe Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Endüstri 4.0'ın terim olarak dördüncü sanayi devrimi anlamına geldiğini ve bu kavram etrafında üretim, sanayi ve teknolojinin geleneksel yapısında büyük bir dönüşüm öngörüldüğünü söyledi. Teknokent bünyesinde Endüstri 4.0'a yönelik çabaları koordine etmek, desteklemek ve hızlandırmak için bir kümelenmeye gittiklerine işaret eden Yılmazyıldız, teknolojik temeller, siber-fiziksel sistemler ve internet ağını içeren Endüstri 4.0 için Hacettepe Teknokent öncülüğünde start verdikleri belirtti. Yılmazyıldız, şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

TEKNOLOJİK BULUŞMA

"Üretim ve hizmet sektörlerini geleceğe hazırlamak için gerekli olan tasarım, mühendislik ve dönüşümleri, çalışanların eğitimini, yatırım planlamasını, makina-ekipman teminini, üretim ve stok kontrolünü, veri iletişimi, depolanması, güvenliği ve hızlı işlenmesini, enerji, kaynak ve ham madde kullanımını, lojistik ve network süreçlerini, pazarlama, satış ve diğer alanları daha akılcı yöntemlerle yöneteceğiz. Süreç sonunda geleneksel sanayiyi, teknolojiyle buluşturarak ileri teknolojiyle donatacağız."

GENİŞ KATILIM

Endüstri 4.0 Tasarım, Mühendislik ve Dönüşüm Kümelenmesi Yönetim Kurulu’nda ARD Grup Bilişim Teknolojileri, CASS Savunma ve Uzay Teknolojileri, E4E Elektrik, Mühendislik Yazılım Tasarım, Ekodenge, Eltemtek, Hacettepe Teknokent, Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi, İnta Mühendislik, İzair Havacılık, Yazılım, KİM Kalite İyileştirme Merkezi, MYLASER Mekanik Elektronik Optik ve Medikal Sistemleri, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği, Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye Küçük Orta Boy İşletmeler Serbest Meslek Grupları ve Yöneticileri Vakfı ile Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!