Endişelendiren tablo

Güncelleme Tarihi:

Endişelendiren tablo
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2019 16:48

7 haftadır maç kazanamayan ve dibe inen sarı-lacivertliler, ligin en az puan toplayan, en az gol atan ve kalesinde en fazla gol gören ekipleri sıralamasında başta geliyor.

Haberin Devamı

Süper Ligin 13. haftasında, Aytemiz Alanyaspor’a deplasmanda 5-0 yenilen Ankaragücü, kendi adına şu ana kadar sezonun en ağır mağlubiyetini alırken, ortaya çıkan tablo, camiayı derinden endişelendiriyor. Sarı-lacivertliler, üçüncü hafta geçilirken 5 puan toplamışken, sonraki 10 haftalık periyotta, 4 puan alabildi. 6. haftadaki derbi maçında Gençlerbirliği karşısında alınan 2-1 galibiyetin ardından kazanmayı unutan Başkent ekibi, bu süreçte sadece bir kez berabere kaldı ve üst üste 5. kez yenildi.
Başarısız sonuçların ardından dibe inen sarı-lacivertliler, ligin en az puan toplayan, en az gol atan ve kalesinde en fazla gol gören ekipleri sıralamasında başta geliyor. Ankaragücü’nün Fatih Mert başkanlığındaki yeni yönetimi de henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.

ELİMİZDEKİ OYUNCU KADROSU BU

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede farklı mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını ifade etti. Takımda çok şeyleri değiştirmeleri gerektiğini anlatan Kaplan, şu ifadeleri kullandı:
“Üzgünüz. Taraftar grubumuzu, camiamızı üzdük. Elimizdeki oyuncu kadrosu bu. Geçen sene çok iyi şeyler yaptığımız bir oyuncu grubu vardı. Eksikliklerimizin farkındayız. Önümüzdeki 4 maçı da bitirip transfer yasağını da kaldırabilirsek çok şeyi değiştirebiliriz. Özellikle 2. ve 3. bölgede çok oyuncuya ihtiyaç duyuyoruz. Kısıtlı bir oyuncu kadrosuyla buraya geldik. Maç günü 2 oyuncumuz da yoktu. Yani elimizdeki kadro bu. Sahaya çıkarken böyle bir skor beklemiyorduk. Mağlup olduğumuz için üzgünüz.” Kaplan, 4 maç sonra oyuncu, yönetim ve başkan ile oturup bir karar almaları gerektiğini vurguladı.
Ankaragücü, Süper Ligin 14. haftasında, Eryaman Stadı’nda Göztepe ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!