Endemik bitkiler geleceğe taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Endemik bitkiler geleceğe taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2021 03:28

Pursaklar Belediyesi’nin endemik bitkilerin gelecek nesillere aktarılması, Ankara keçisi, tavşanı ve kedisinin korunması amacıyla yapımına başladığı Ankara Endemik Vadisi inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Haberin Devamı

Parkta, öğrenciler için eğitim kampüsü, bitki çaylarının yer aldığı kafeterya, yürüyüş yolu ve Ankara'ya ait bitki ile hayvan türlerinin sergilenebileceği ve yetiştirileceği alanlar olacağına işaret eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, parkı yaklaşık 1,5 ayda tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Çetin, parkın tamamlandığında her yaşa hitap eden, keyifle vakit geçirilebilecek, gençlerin kitaplarını alıp ağaç gölgesinde okuyacakları bir alan haline geleceğini vurgulayarak, "Ankara'ya ait bitki ve hayvan türlerinin sergilenebileceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Ankara Endemik Vadisi'nin bir bölümü enstitü şeklinde çalışacak. İlçemizdeki öğrencilerimiz burada toprakla buluşacak. Bitki ve hayvan konusunda uygulamalı dersler alacaklar" dedi.

ATA TOHUMLARI ÜRETİLECEK

Haberin Devamı

Ankara Endemik Vadisi'nde 12 çeşit çiçek türü olacağını ifade eden Çetin şunları kaydetti: "Bu çiçekleri seralarımızda yetiştirip çiçekseverlere de tohumlarını vereceğiz. Ankara'ya ait kedi, keçi ve tavşan bu parkın içinde yer alacak. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yer aldığı bir bölümümüz var. Onların da üretimi yapılarak nelere faydalı olduklarını anlatan panolar yer alacak. Parkın içinde ayrıca ata tohumlarımızı da üretip ilgilileri ile buluşturacağız. Şu ana kadar boyu 10 metreye yakın yaklaşık 100 ağaçla koru oluşturduk. Etrafı çiçeklerle çevrili bir yürüyüş yolumuz olacak. Aileler çocuklarıyla buraya geldiklerinde hem iyi vakit geçirecekler hem de Ankara'nın endemik türleri hakkında bilgi edinmiş olacaklar." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!